fbpx

Szobor motorblokkból

motor szobor05Ismerős a kép, amikor egy gyönyörű formájú autó hidegen hagyja az autórajongót, de mikor a motorháztető felnyílik, őszinte csodálattal ámuldozik az ott látottak szépségéről? Ha igen, akkor biztosan értékelni fogod Wayne Ransom nem mindennapi alkotását.

Az alkalmi motorépítő egyedi módját választotta annak, hogy kreativitását kiélje. Wayne, aki imádja a motorokat, egy motorkerékpár blokkját vette alapul művéhez és miután sok felesleges részletétől megszabadította. Az így lemeztelenített blokkot dinamikus, áramló formákkal párosította, és szinte életre keltette a mozdulatlan tömböt.

Első műve egy Suzuki Hayabusa blokkja köré épült, de a jövőben többek között V2-es blokkot is meg kíván bolondítani, és az sem kizárt, hogy a különálló, nagyobb alkotások mellett kisebb szobrocskák is kikerülnek a kezei közül, melyek akár egy íróasztal vagy egy vitrines szekrény díszei is lehetnek.

A motorblokk homok színét gyöngyszórásos technikával érte el, melyet átlátszó bevonattal tett könnyen tisztíthatóvá. A szobor kipufogója titániumból készült, amit nem kevesebb, mint 184 hegesztési varrat tart össze, melyek összesített hossza 30 méter. A hegesztések nyomán az anyag némi színezetet kapott, így karakteresebb lett, és kiemelkedik a szürkeségből. A lángnyelve emlékeztető elem repülőgépeknél használatos alumíniumból készült, melyet felpolíroztak.

Az alapzat rozsdamentes acél csőből és alumínium panelekből állt össze. A szobor hossza 91,4 cm, szélessége 86,3 cm, magassága 139,7 cm. A képek láttán biztosan állíthatjuk, hogy egyedire sikeredett. Az igazán nagy technikarajongók joggal vágyakozhatnak ilyen szobadíszre. Ha van rá félretett pénzük, akár meg is vehetik, mivel a mű eladó.

motor szobor01motor szobor01motor szobor01motor szobor01motor szobor01motor szobor01motor szobor01motor szobor01

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x