fbpx
Hírek

Szemezgetés a BMW újdonságaiból

BMW K 1300 S 2A BMW Motorrad számos meglepetéssel szolgál régi és új vásárlóinak, folyamatosan fejlesztve modelljeit.

 

 

Így történt ez az idei évben is, a márka rajongóinak legnagyobb örömére. A motorok szerelmesei méltán nézelődhetnek az alábbi vasak között.

 

 

Először is, itt van a K sorozat 30. évfordulója kapcsán készült K 1300 S „30 éves K-modellek” exkluzív kiadása. A vas, a K sorozat sikertörténetét a felszereltség részét képező opciókkal, valamint egy különleges fehér-fekete-piros fényezéssel – amit színezett plexi egészít ki – ünnepli.

Elektronikus futómű-állítás (ESA II) és Biztonsági csomag – beleértve a gumiabroncs-levegőnyomás ellenőrzőt (RDC) és a kipörgésgátlót (ASC) – szavatolja a K 1300 S „30 éves K-modellek” széleskörű biztonsági rendszerét az alapfelszereltség részét képző blokkolásgátlón (ABS) felül.

A HP váltóasszisztens és a HP lábtartók – vezető és utas számára egyaránt – kiemelik a K 1300 S sportos mivoltát. Az Akrapovič sport kipufogódob a megfelelő négyhengeres hangzást biztosítja, továbbá dinamikus megjelenést kölcsönöz a modellnek.

A K 1300 S „30 éves K-modellek” kényelmi felszereltségként markolatfűtéssel és fedélzeti számítógéppel is rendelkezik.

Következő motorunk, az F 800 ST utódjának szánt új F 800 GT, mely tovább korszerűsíti a sporttúramotor-kínálatot.

Az új modellt is a már ismert nyomatékos vízhűtéses, 798 cm3-es soros kéthengeres motor készteti lendületes haladásra. Finomhangolásának köszönhetően nagyobb teljesítményt ad le, mint eddig, egészen pontosan 66 kW/90 LE-t 8000 percenkénti fordulaton (F 800 ST: 62,5 kW/85 LE). A gondozásmentes szíjhajtással együtt még ütőképesebb hajtásrendszert alkot.

A fentieken kívül tökéletesített ergonómia, hatékonyabb menetszél és időjárás elleni védelmet adó teljes idom, praktikusabb csomagszállító rendszer és nagyobb teherbírás farag igazi „gran turismót” a 800 köbcentis BMW-ből. A „Biztonság 360 fokban” koncepciónak megfelelően alapfelszerelés rajta az ABS. Ennek, valamint a továbbfejlesztett futóműnek, az extraként rendelhető automatikus stabilizáló rendszernek (ASC – Automatic Stability Control) és elektronikus futómű-állításnak (ESA – Electronic Suspension Adjustment) köszönhetően mind biztonság, mind komfort szempontjából mintaértékű kategóriájában az új F 800 GT.

Egyebek mellett Akrapovic-gyártmányú sportkipufogó dob rendelhető hozzá a BMW Motorrad gazdag kiegészítő-kínálatából. A slip on rendszerű hangtompító egyik jellegzetessége a kimondottan markáns hang. Mivel titánból és nemesacélból készül, 1,7 kilogrammal könnyebb, mint a gyári darab.

 

0 0 votes
A cikk értékelése
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x