EseményekMotorverseny

Rossi Moor és Görbe Soma a téli szünet előtt még motoroznak

Rossi moor LAA napokban véget ért a 2018-as MotoGP szezon Valenciában, most hétvégén pedig a hétközi hivatalos tesztek után a király kategória átadja a terepet a CEV Repsol Spanyol Bajnokság pilótáinak.

 

Hamarosan beköszönt a december, ami a téli szünet kezdetét jelenti a motorsport világában. Görbe Soma számára az utolsó megmérettetés következik, és már az is bizonyos, hogy jövőre a Bester Capital Dubai MotoGP Moto3-as alakulat utánpótlás színeiben fog versenyezni.

Érdekesség, hogy Soma a paddockban találkozni fog a múlt hétvégén szabadkártyával induló és Moto3 futamot nyerő, 15 éves Can Oncu-vel is, aki idén a CEV Repsol Moto3 Junior világbajnokságban versenyzett. Ebből is látszik, hogy a CEV Repsol valóban a GP-re felkészítő bajnokság, így nagyon fontos, hogy a Sport&Events Acdemy pilótája, már 13 évesen a korosztálya legerősebb nemzetközi sorozatában versenyezhet.

Ezen a hétvégén a Supersport világbajnokságon szereplő Sebestyén Peti is elkíséri majd Somát, hogy hasznos tanácsokkal lássa el és segítségére legyen. Peti számára nem ismeretlen ez a pálya, hiszen korábban ő is versenyzett itt a MotoGP legkisebb kategóriájában a Spanyol Bajnokságban és a Red Bull Rookies Cup-ra is itt válogatták be.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

gorbe Soma sebestyen peti„Szeretem a valenciai pályát, mert rendkívül technikás, egyáltalán nem egyszerű. Szerencsére idén már versenyeztünk itt, ezért kivételesen első nap nem kell majd a pályát tanulnom. A legutóbbi versenyen az idei legjobb eredményemet értem el, úgyhogy most magabiztosan vágok neki a következő és egyben utolsó fordulónak. Örülök neki, hogy Peti is elkísér, mert ő nagyon tapasztalt versenyző és kíváncsi vagyok mit fog majd látni a motorozásomon.” – mondta Soma.

Mindeközben Rossi Moor Amerikába utazott, Stefano Favaro kíséretében, hogy tesztelhesse az Ohvale 190 köbcentis motorját, hiszen 2019-ben kategóriát fog váltani az Olasz bajnokságban. A legnívósabb motoros kiállításon, az EICMA-n mutatták be az új Ohvale 190-es motorokat, Rossi pedig California napos pályáin már gőzerővel készül a következő szezonra.

gorbe Soma sebestyen peti

gorbe soma

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük