EseményekMotorkiállítás

Rat-Rod és csúcstechnika egy helyen – AMTS 2018

amts 2018 91Szegény Budapest Motor Show bedobta a törölközőt az utolsó pillanatban, így a motorosoknak is meg kellett elégedniük a négykerekűek szezonnyitó nagy eseményével, a 2018-as Autó Mobil Tuning Show-val.

 

Persze, nem volt annyi motoros arc a látogatók között, mint egy igazi motoros rendezvényen, de azért annak a kevésnek, aki mégis jelen volt, jutott némi motoros élmény. A kiállítók között néhánynak, a korábban elmaradt kiállítás tervezett résztvevői közül sikerült helyet kapniuk az autós forgatagban.

Ennek köszönhetően láthatók voltak néhány márka új modelljei, beleértve az elektromos rollereket, robogókat is. A legtöbb motorkerékpár mégis inkább a régebbi, patinás gépek közül került ki. A figyelmes fotós elég sok kétkerekűt találhatott, melyeket lencsevégre kaphatott.

Volt néhány átépített modell is, de nagyon eldugva lettek kiállítva, így meg kellett húzniuk magukat az autós csodák mellett. Valahogy az volt az ember érzése, hogy mintha kevesebb érdekesség, kevesebb tuning autó lett volna jelen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A pavilonok ennek ellenére el voltak látva kiállítókkal, akik a nagyon drága átépítésektől kezdve, a filléres, de mégis ötletes bódékig sok autót felvonultattak. Az ember olykor a saját szavát sem hallotta a basszusok dübörgésétől, amit a feltűnően sok DJ pult mögött, magát zenésznek képzelő figura tolt. Ami érdekesebb, hogy autókból is kiszűrődött sokszor sokkal különb hangnyomás.

Mint minden AMTS alkalmával, most sem maradhatott el a drift autók versenye, bemutatója. A pavilonok melletti pályán igazán dinamikus produkciók szórakoztatták a közönséget, akik le lettek ápolva rendesen gumifüsttel.

Több standon láthattunk autójavítást, autóépítést, fóliázást is, így aki épp hasonló átalakításokat tervez, gyűjthette az ötleteket és a névjegykártyákat. Ötleteket persze nem csak a helyszínen dolgozó szerelő csapatoktól lehetett ellesni, hanem a kiállított autókat vizslatva is.

Akinek kedve volt hozzá, a parkolóban, a látogatók autói között is bámészkodhatott, mert ott is álltak érdekes járgányok. A show car-or mellett sok, láthatóan a hétköznapokon is bevethető gép sorakozott fel a pavilonokban, de azért némelyiket elnézve, tulajdonosának nagy bátorságra lehetett szüksége ahhoz, hogy kimerészkedjen a közúti forgalomba anélkül, hogy a rendőrök lekapcsolnák néhány méter után. Nem hiába nem látni sok, vagy szinte egyetlen ilyen autót sem az utakon. Vagy elvették már a forgalmi engedélyüket, vagy nagyon gyorsak.

Olyan motorterekkel találkozhatott az ember, melyek láttán még egy patikus, és egy ékszerész is elszégyellné magát. Látszott az alkotásokon, hogy olyan autószeretet lakozik tulajdonosaikban, készítőikben, amit mi, motorosok is jól ismerünk. Ahhoz, hogy láthassuk, hogy hazánk, és a környező országok motorépítői milyen remekműveket alkottak műhelyeik mélyén, meg kell várnunk az idei EMAT-ot.

A tervezett időpont elvileg már megvan, – 2018. május 26.-27. – így már csak a megfelelő helyszínt kell megtalálniuk a szervezőknek. A Budapest Motor Show lefújása után arra kaptunk ígéretet, hogy mindenképp meg lesz rendezve. Nagyon várjuk a végleges infókat, és akkor végre feltöltekezhetünk motoros szépségekkel, egyedi gépek látványával és rég nem látott motoros arcokkal való találkozásokkal. Addig már legalább friss idei motoros élményekkel is gazdagodhatunk, mivel a tavasz már itt döngeti az ajtót ökölbe szorított kézzel.

amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10amts 2018 10

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük