HírekKultúraMotoros zene

POP84 – a ’80-as évek popzenéi élőben

image006A POP84 együttessel visszarepülhet az időben mindenki, aki szereti a ’80-as évek fülbemászó dallamait.

 

 

A zenekar 2011-ben alakult, s olyan előadóktól játszanak dalokat, mint az Alphaville, a Duran Duran, a Police, az Aha, a Culture Club, a Depeche Mode, a Level 42, az Ultravox és még sorolhatnánk…

A POP84-ben nem csak a zenék lehetnek ismerősek, hanem a banda tagjai is, ugyanis Linda Daemon (Krell, Drugzone, Where Is Cooper) és Csordás Levente (ex Shyguys, Where Is Cooper) énekel, Lévai Hangyássy László (Zorall) basszusgitározik, Lévai Hangyássy Bence gitározik, Boros Péter „Pöpi” (Zorall) dobol és Tóth „Stoci” Tamás játszik a billentyűs hangszereken.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Egész nyáron, minden vasárnap – már amikor az idő engedi –, a Kopaszi Gáton zenél a POP84, ahol felüdülés hallgatni ezeket a táncolásra ingerlő számokat. Közben az ember gyönyörködhet a Duna hullámaiban, miközben az orrában érzi a sült hekk finom illatát, s hideg sört kortyolgat a melegben… És még fokozhatnám az összhatást…

A koncert után Linda Daemon-al beszélgettünk nem csak a POP84-ről, hanem arról is, milyen szelek fújnak mostanában az énekesnő háza táján.

− A POP84-et a fiúk már hamarabb kezdték – talán fél vagy egy éve zenéltek már, és csak később szóltak nekem, mert kellett egy női énekes a női dalokhoz. Egy éve vagyok a zenekarban, azóta nagyon sok koncerten vagyunk túl. A PeCsa Café-ban volt egy klubunk, ahol minden hónap második csütörtökén felléptünk. Játszottunk a Barba Negrában, Ercsin voltunk fesztiválozni, és idén is visszamegyünk oda. A Kopaszi Gáton, nyáron minden vasárnap zenélünk. Ősszel pedig majd más helyeken folytatjuk a koncertezést.

Hogyan született meg az együttes?

− Hangya fejéből pattant ki az ötlet. Egyébként, a POP84 egy régi farmer márkának az alneve. Egy híres reklámja is volt, amit azért általában ismernek az emberek. Most már nem csak a ’80-as évekből játszunk dalokat, hanem a ’70-es és a 90’-es évekből is egy-egy számot. Úgy gondoltuk, bővítjük a repertoárt, mert a közönség folyamatosan kéri, hogy ezt is, azt is szeretnék hallani. 60-70 nótánk van talonban.

Rockot abszolút nem adtok elő?

− Nem, rockos irányba nem igazán megyünk, hiszen ez POP84. Azok a dalok, amelyek enyhén rockosnak tűnnek, funky előadóktól vannak illetve inkább amolyan lightos soft rock ’n roll számok. Igaz, játsszuk a Red Hot Chili Peppers-től a Californication-t, de az például egy igazi tengerparti nóta, ami jól hangzik itt, a Kopaszi Gáton, a Duna mellett.

Ötletbörzéztek, míg kiválogatjátok, milyen dalok hangozzanak fel?

− Mindannyian kitaláltuk, hogy mi magunk mit szeretnénk játszani, s ezen felül a közönségünk kívánságait próbáljuk teljesíteni.

Mik a kedvenceid?

− A kedvenceimet még nem játsszuk… Prince a nagy favorit, azon nőttem fel, de tőle még nem adunk elő egyetlen nótát sem. A jelenlegiek közül a Duran Duran-t és a Depeche Mode-ot nagyon szeretem. Viszont, még több Cyndi Laupert és női előadót szeretnék. Persze, nem csak női dalokat énekelek, mert vannak olyan nóták férfi előadóktól, amelyek a hangfekvésemnek jobban állnak, mint Levinek, és azokat inkább én adom elő.

A Drugzone-al mi a helyzet?

− A Drugzone most szünetet tart. Hárman vagyunk alapító tagok, és már az elején megbeszéltük, hogy ha valakinél valami gáz van, akkor tekintettel leszünk egymásra. A gitárosunknak, avagy a férjem bátyjának született két kisgyermeke, egy év különbséggel. Ezért, a család, a munkahely teljesen kitölti az életét, és nem nagyon maradna ideje a zenekarra. De, ahogyan hallgatom a mostani külföldi zenekarokat, igazából a Drugzone – itthon nem, csak külföldön –, már elavult stílusúnak számít. Magyarország most is csak kullog 20 évvel a nyugati világ jelenlegi zenei stílusai mögött, és még a ’90-es évek elejét éli, míg külföldön nagyon sok új és érdekes stílus van. Tehát, teljes újítás kellene a Drugzone háza táján. Nem baj, hogy most lesz több éves szünet – majd folytatjuk kicsit másképp. Viszont, Tommyval, a férjemmel, aki a Drugzone másik gitárosa és egy kedves barátommal, Riki Church-el (Junkies) alapítottunk egy együttest, a Krell-t. Ősszel szeretnénk bemutatkozni a nagyközönségnek.

Teljesen új dalokkal jöttök ki?

− Igen-igen! Írtunk 9 nótát: kettőt Riki, egyet én, a többit a férjem. Szóval, van mit csinálnom: itt a POP84, a Krell, és Levivel benne vagyunk egy Alice Cooper tribute zenekarban. Ez három aktív együttes, de emellett sok banda lemezein énekelek, járok vendégszereplésekre. El vagyok foglalva, nincs semmi gáz!

Az biztos, Linda! Míg tart a nyár, mindenkit vár a POP84 a Kopaszi Gáton, s ősszel majd meghallgatjuk a Krell debütálását.image009image003image007

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük