EseményekMotorverseny

Peru a figyelem középpontjában – Dakar 2019

dakar 2019 beharangozo 01A soron következő világhírű terepverseny, a Dakar idén először nem lép át határokat, hanem teljes egészében, illetve hosszában a dél-amerikai Peru területén zajlik majd. A megmérettetés 2019. január 6.-án indul és 17.-én fejeződik be.

 

Az, hogy a Dakar szervezői idén csupán egy országot bolygatnak fel a versennyel, egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmas, vagy nem eléggé változatos terepviszonyokkal tennék próbára a résztvevő versenyzőket, és azok járműveit.

Három különböző területet jelöltek ki, melyeken az útvonal összesen 5000 kilométeres távot tesz ki. Legnagyobb részük homokos szakasz, és persze bőven lesznek speciális részek is. Pisco, Arequipa és San Juan de Marcona lesz otthona az év eleji csapatásnak, míg a verseny kiindulópontja és végcélja is a perui főváros, Lima.

A motorosok között természetesen rajthoz áll az utóbbi években már kiválóan bizonyított Laia Sanz is, viszont a második női kedvenc, Rosa Romero Fontért idén nem szurkolhatunk. Helyette újabb női versenyzők igyekeznek bebizonyítani, hogy igenis van helyük a Dakaron, és általuk szokatlanul nagyszámú női indulót üdvözölhetjük a mezőnyben.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motorosok között Oroszország színeiben Anastasiya Nifontova áll majd a rajthoz, míg, Gianna Velarde Perut, Sara Garcia Spanyolországot és Gabriela Novotna Csehországot képviseli majd. A quadosok között a harcos amazon, Camelia Liparoti most nem lesz látható, viszont Suany Martiney most is nyeregbe pattan.

Elnézve a mezőny összetételét, idén is lesz kiknek drukkolnunk. Mi figyeljük a Dakart, és rövidesen jelentkezünk az izgalmas hírekkel.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük