HírekMotorbemutatóMotorok

Panigale V4 SP2 30° ANNIVERSARIO 916: A Ducati a szupersport ikonját ünnepli az EICMÁ-n

Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916A Ducati a 916-os 30. évfordulóját egy 500 darabos, limitált, számozott szériában készülő modellel ünnepli. A Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916 a Ducati tisztelgése egy olyan motor előtt, amely mérföldkövet jelentett a vállalat történetében.

A New York-i MoMA-ban kiállított, a dizájn és a versenyzés világának igazi ikonja, amely még ma, 30 évvel később is a két kerékre alkalmazott szépség emblémájának számít.

A Ducati 916-os összetéveszthetetlen tulajdonságai és szupersport jellege, a motor, amelyből az összes Ducati sportmotor formatervezési DNS-e származik, megtalálható a Panigale Anniversarión. A 916-os génjei az elölre koncentrált tömegben, a felülről kanyargó látványban és olyan elemekben találhatók meg, mint a fényszóró, az “orr”, a légbeömlők, a burkolat V alakja, a szoborszerű, gyémánt alakú üzemanyagtartály, a rövid és agilis far és az egyoldalú lengőkar.

A Panigale Anniversary-n a 916-os előtti tisztelgést a Centro Stile Ducati által készített fényezéssel ünneplik, amely a Ducati sporttörténetének egyik legszebb versenyzői grafikája előtt tiszteleg, annak a motornak a grafikája előtt, amely 1999-ben Carl Fogartyval megnyerte a Superbike világbajnokságot.Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

Az ikonikus trikolórt a motorházfedélen, a fehér rendszámtáblákat és az 1-es számot vették fel és dolgozták fel újra modern hangnemben, míg a motorházfedél felső felének fekete része a 916-os légcsatornáit idézi. A szintén fekete alsó tank erősen emlékeztet a versenyzés világára. Végül a tankfedélen a babérkoszorús logó látható, ugyanabban az arany színben, mint a 916-oson. A motorházfedélen lévő logó, amely az első 916-oson ezüst színű volt arany körvonallal, itt újragondolt és frissített, szinte 3D-s hatású.

A Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916 számozott és 500 darabos limitált szériában készül. Akárcsak a versenymotor, amelytől a fényezés ihlette, csak együléses kivitelben kínálják, és a modell nevét és a progresszív számot lézergravírozott lézergravírozott alumínium kormánylemez gazdagítja. Végezetül a Panigale Trentesimo Anniversario 916-hoz eredetiségigazolás és egy dedikált motorborítás jár.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

A műszaki felszereltség az SP2 specifikációkat ötvözi egy sor finom részlettel, amelyek még egyedibbé teszik ezt a motorkerékpárt. A Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916 versenyautónak ugyanis van egy tuskó alumíniumból megmunkált* verseny üzemanyagtartályfedele, az első fékek hűtésére szolgáló légcsatornák, kipufogó-hőpajzs, dupla profilú kialakítású szárnyak és szénszálas első sárvédő.

Szintén szénszálból készültek az öt küllős kerekek, amelyek a V4 S kovácsolt Marchesini kerekeihez képest 1,4 kg-mal, a Panigale V4-hez képest pedig 3,4 kg-mal csökkentették a kerekek súlyát. A tehetetlenségi nyomaték elöl mintegy 26%-kal, hátul pedig 46%-kal csökken, így a motor agilisabb, kevésbé fárasztó és pontosabb lesz gyorsításkor.

A fékrendszer a legjobb a kategóriájában: a Brembo Stylema R féknyergeknek és a hűtőcsatornáknak köszönhetően nagy fékhatásfokot és egyenletes fékkarutat biztosít még hosszú pályabejárások során is. A Brembo MCS főfékhenger távirányítóval lehetővé teszi az érzet és a távolság egyszerű, intuitív beállítását a kormányról, anélkül, hogy meg kellene állni.

Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

Az STM EVO száraz kuplung nagyobb gördülékenységet biztosít a motorozás minden fázisában, például a kanyarokba való belépéskor, és lehetővé teszi a mechanikus motorfékezés szintjének testre szabását a másodlagos rugó megváltoztatásával. Pályahasználatban, nyitott kuplungfedéllel a rajongók élvezhetik a Ducati versenymotorokra jellemző klasszikus hangot.

A tuskó alumíniumból készült állítható lábtartók lehetővé teszik, hogy a vezetési pozíció bármilyen testalkathoz igazodjon, és lehetővé teszik a széria Ducati Quick Shift Up & Down használatát, amely hagyományos vagy versenymintás váltóként is konfigurálható. Végül a Ducati Data Analyser+ adatgyűjtő rendszer lehetővé teszi a versenyző teljesítményének nyomon követését.

Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

A motorkerékpárt pályára kész kész készlettel szállítjuk, amely tartalmazza a visszapillantó tükrök eltávolításához szükséges alumínium tuskó sapkákat*, a rendszámtáblatartó eltávolító készletet*, a nyitott karbon kuplungfedelet* és a Ducati Data Analyser+ adatgyűjtő rendszert.

A Panigale V4 30th Anniversary 916 az EICMA 2023 nyitónapján mutatkozott be (itt a link a sajtóanyaghoz), egy nemzetközi rendezvény keretében a Ducati standján, ahol vasárnap 12-ig élőben lehet megtekinteni a gyártó teljes 2024-es választékát a Borgo Panigale-ból.

Az esemény során a Ducati hivatalosan is bejelentette a 2024-es Ducati Világhét időpontjait. Az időpont, minden rajongó számára, a július 26-28. közötti hétvégén lesz, mint mindig, a Misano World Circuit “Marco Simoncelli” versenypályán.

Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

A Ducati Media House-on elérhető az összes kép a Panigale V4 30thAnniversary 916-ról, míg a Ducati YouTube csatornáján elérhető a motor bemutató videója.

Főbb alapfelszereltségek

 • “30° Anniversario” emlékfestés**
 • Tuskóból megmunkált fejidom a modell nevével és a progresszív motorszámmal (XXX/500)*.
 • Látható, szálcsiszolt alumínium tank
 • Szénszálas kerekek
 • Dedikált ülés “30.” logóval**
 • Szénszálas szárnyak
 • Szénszálas első sárvédő
 • Szénszálas féknyergek**
 • Szénszálas kipufogó hővédő pajzs**
 • STM-EVO SBK száraz kuplung
 • Véghajtás 520 mm-es lánccal, speciális lánckerékkel és fogaskerékkel
 • Szénszálas, 5 küllős, osztott szénszálas keréktárcsák
 • Brembo Stylema R® első féknyergek
 • Brembo MCS 19.21 (Multiple Click System) első főfékhenger távirányítóval
 • A végeken maratott első fék- és kuplungkarok
 • Billet alumíniumból készült, állítható lábtartók karbon sarokvédőkkel
 • Együléses konfiguráció
 • Ducati Data Analyser+ (DDA+) készlet GPS modullal (tartozék)
 • Szénszálas nyitott kuplungfedél** (tartozék)
 • Rendszámtábla eltávolító fedél** (tartozék)
 • Billet alumínium tükörnyílások fedele** (tartozék)
 • Billet alumínium üzemanyagbetöltő sapka** (tartozék)
 • Eredetiségigazolás és dedikált motorkerékpár-borítás

Ducati Panigale V4 SP2 30th Anniversary 916

** Exkluzív felszereltség Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916
*Ezt a terméket kizárólag zárt pályákon használt járművekhez tervezték. A közutakon való használat a törvény szerint tilos

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük