CsajokTetkó a csajokon

Pálinkás Rita tetováló

palinkas rita tetovalo 19A számos tetoválással büszkélkedhető hölgy, maga is a tetováló szakma jeles képviselője. Két éve varrja intenzíven a művésznő a hozzá forduló kedves pácienseket. Ritával egy sör mellett beszélgettünk a szakmai- és emberi tapasztalatairól. No meg arról, hogyan tud dolgozni a két gyermekes anyuka otthon, a gyerkőcök mellett.

− Nagyon régi szerelem az életemben a tetoválás. Tizennyolc évesen kezdtem, akkor ismertem meg a volt páromat, aki szintén tetováló. Dolgoztam pár hónapig, azután húsz éves koromban jöttek a gyerekek, ekkor kimaradt egy kis idő.

Most viszont már óvodába járnak. Hogyan tudod összeegyeztetni a munkádat a gyerekneveléssel?

− Most átmenetileg otthon tetoválok. A két kicsi mellett csak így megoldható. Napközben dolgozom, foglalkozom a gyerekekkel, éjszaka pedig tervezek. Szeretem a szakmámat, ezért bírom fizikailag ezt az egészet. A nem-alvásban elég nagy rutinra tettem szert öt csemete mellett, amikor a három nevelt gyerekem is velünk élt. A lurkókat próbálom úgy nevelni, hogy toleránsak legyenek mindenkivel szemben. A lányom úgy rajzol az óvodában, hogy már külön meghúzza a kontúrokat. Terveket készít nekem, hogy mit tetováltassak még magamra. Ha friss tetoválás készül, a kis hölgy kenegeti, törölgeti.

Ó, akkor nagyon képben vannak! Egy külön elszeparált rész van az otthonodban, ahol dolgozol?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

− Egy kis szoba van kialakítva műhelynek, ahol tetoválok. Néha a fiam szokott beszökni szőlőcukorért. Vannak olyan vendégeim, akik elhozzák a gyerekeiket magukkal. Így meg tudják oldani, hová tegyék a kicsiket, amíg tetováltatnak.

Még több kép a galériában! Akkor ez szinte egész napos program?

− Van olyan vendégem, aki reggel jön, és este megy el. Beszélgetünk, tervezünk, tetoválom, jól érezzük magunkat. Sok embernek fontos, ha így törődnek vele. Egyébként is van egy procedúrám minden tetoválás előtt. Szeretek ráhangolódni a munkára. Nem bírom, ha berobban valaki, és máris a közepébe akar vágni.

Örömmel hallom, hogy nem vagy a „sorozatgyártás” híve!

− Ha valaki elmondja, hogy milyen témán belül dolgozzak, akkor készítek egy alaptervet. Azután meg tudjuk beszélni a változtatásokat, a részleteket. Egyéniség-függő, hogyan kérnek mintát. Volt olyan, aki elmondta, mit és hogyan szeretne, és mellékelt hozzá egy önéletrajzot. Leírt mindent magáról. Mostanában viszont olyan vendégek jönnek, akiknek annyi a kérésük, hogy „valamit valahova”. Ez azért nehéz, mert nem ismerem az embert. A takarásoknál is ugyanez van, hogy „bármit, csak tűnjön el”. Az egy dolog, hogy Én például horror-párti vagyok, nagyon-nagyon… Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki az!

Milyen mintákat szeretsz a leginkább varrni?

− Most a „szemes” korszakomat élem. Rajzban- és tetoválásban is imádok mindent, amikor szemeket rajzolhatok. Tetoválni az olyan mintákat szeretem, amelyek nagyon aprólékosak. Általában miniatűr mintákkal keresnek meg. Hallották, hogy a „pici dolgokkal” hozzám kell jönni. Sok ember úgy van vele, hogy nem a méret a lényeg, hanem a jelentés. A három centis rajz is lehet sokat mondó, és esztétikus.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük