Motorverseny

Motoros versenyek fogadási szorzói Ana Carrasco-ra 2023-ban

Ana Carrasco sportfogadásA 2023-as év valószínűleg sokak számára sikeresen fog alakulni, hiszen minden évben egyre több kiemelkedő tehetséget tudhat magáénak a sportvilág. Ilyen például a motoros nők között Ana Carrasco is, aki idén a Moto3 osztályban versenyzett.

Az egyre fejlődő technikának köszönhetően a fogadóoldalak ajánlatai közül egyre több opciót vehetünk igénybe, ezáltal a szerencsejátékosok minőségibb fogadásokat köthetnek. A sportfogadás az utóbbi időben igen széles körben elterjedt iparággá forrta ki magát, így manapság sokkal több ember vállalkozik arra, hogy megpróbálja szerencséjét.

A sportok iránt egyre fokozódó érdeklődésnek szinte automatikus velejárója a sportfogadás iránti vágy. A sport mindenkié, érdekes módon a statisztika mégis azt mutatja, hogy többségében férfiak fogadnak. Ezt megcáfolandó, szerencsére rengeteg kimagasló teljesítménnyel rendelkező nőt ismerünk.

Fogadások tekintetében számos tanács kering az interneten, amik garantált sikereket ígérnek, viszont annak ellenére, hogy nem szabad mindennek bedőlni, a legtöbb tanácsot érdemes megfogadni. Egy fogadásnál akkor van nagyobb esélyünk, ha az általunk használt szolgáltató széles választékkal rendelkezik, nem utolsó sorban pedig jó bónuszokat kínál.

Garantált siker ennek ellenére sem létezik a fogadó világban, azonban ha az Unibet vélemények legtöbbjét vesszük alapul, akkor azt láthatjuk, hogy megfelelő bukméker alkalmazásával nagyobb esélyünk lehet. Ezenkívül érdemes tisztában lennünk a választott témakör alternatíváival. Motorversenyek terén ez kiemelkedően fontos, a különbség pedig szembetűnő.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Mik azok a motorsportok?

A motorsport egy globális jelzője a motoros járművek sportversenyszerű használatának. A minimum négykerekű motorsportversenyeket a Nemzetközi Autószövetség irányítja, míg a kétkerekű versenyeket a Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) szabályozza. Minden meghatározott előírásnak meg kell felelniük azon járműveknek, és versenyzőknek, akik szeretnének indulni a versenyeken.

Az első hivatalos motorversenypályát 1906-ban hozták létre, ahol gépjármű típusok szerint versenyeztek a résztvevők. Mai viszonylatban kialakultak túraautós versenyek, terepversenyek, emellett rally-kat, légi versenyeket, és gokart versenyeket is láthatunk. A modernizáció érdekessége, hogy a drón versenyzés, illetve a rádióvezérlésű modellversenyek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Ana Carrasco

A spanyol származású motorversenyző, Ana Carrasco már gyerekként is sikeres volt, hiszen a motorversenyzés junior kategóriájában már akkor is igen szép eredményeket ért el. 14 évesen egy spanyol bajnokság keretében debütált. Ana Carrasco 2018-ban megnyerte a Supersport 300 világbajnokságot egy Kawasaki Ninja 400 nyergében, mellyel megszerezte az első női világbajnoki címet a szólómotoros versenyzésben.

Egy gerincsérülés vetett véget Ana Carrasco idei szezonjának az SSP300 világbajnokságban

Carrasco a motorsportokon kívül úszott, teniszezett, kosárlabdázott, és sok más sportot is űzött, de ezeket 12 éves korában abbahagyta, hogy csak a motorversenyzésre összpontosítson. Karrierje során többször végzett dobogós helyen, valamint ő volt az első nő, aki 2013-ban a Moto3-as világbajnokságon részt vett.

A jelenleg 25 éves versenyző amellett, hogy gyerekkora óta rendszeresen részt vesz a motorversenyeken, eddig 66 Grand Prix-n versenyzett. 2022-től Carrasco visszatért a Moto3-hoz, és a BOE SKX csapat tagjaként fog versenyzett. A fiatal versenyzők között azonban nem igazán tud jó eredményt elérni. Az idei legjobbja Mandalikában a 19. hely volt, az év végi összesítésben a 32 helyen végzett.

Moto3

A Moto3 versenyek a 250 köbcentiméteres, négyütemű motorokra vonatkoznak. A Moto3-on 16 és 28 éves korosztály között vehetnek részt a versenyzők. A szabály 2014-es bevezetése előtt kiskorúak nem versenyezhettek a sorozatban, azonban a FIM CEV Repsol Moto3 lehetőséget adott a junior bajnokai számára is. A 2022-es Moto3 világbajnokság a FIM Road Racing szezonjának része volt, melyet az Ausztrál Nagydíj után Izan Guevara nyert meg.

Az első nő a Moto3-ban

A Moto3 szabályai szerint a motornak a versenyzővel és a védőruházattal együtt 152 kilogrammot kell nyomniuk, így Ana Carrasconak például 10 kg plussz súlyt kell a motorjára rakni, ami nem könnyíti meg a versenyzést. A német futam után például erről is beszélt.  A legjobb az lenne, ha fel tudna szedni néhány kiló izmot, de ahogy mondta, ennyi versenyzés mellett nagyon nehéz hízni.

A Moto3 versenysorozataiban elég sok változás szokott végbemenni, például a 2021-es szezonban a Petronas Sprinta Racing elvesztette szponzorát, ezért ki kellett lépniük a kategóriából. Sokan személyes okokból hagyják el a versenyt, viszont az biztos, hogy minden évben számos új verseny-csapattal lehet találkozni. A fiataloknak szánt versenysorozat rendkívül jó alap lehet a fiatal versenyzők későbbi karrierépítésének szempontjából.

Fogadások, tippek, odds-ok

Nem könnyű, de nem is lehetetlen előre megtippelni, hogy milyen odds-ok lesznek elérhetőek Ana Carrasco-ra a következő év során. Az előző éveket alapul véve a női motorversenyző egyre jobb formáját hozza, kitartása pedig irigylésreméltó, hiszen sajnos számos balesetben is részese volt Carrasco-nak. Ennek ellenére mindig visszatér, és nem mellesleg kiemelkedő teljesítményt nyújt.

A motorsportokon való fogadások közül a legnépszerűbb piac jelenleg a győztesre való fogadás. Ebben az esetben ki kell választanod egy megbízható fogadási irodát, utána pedig 20 versenyző közül arra kell megraknod a téteket, akit a legesélyesebbnek tartasz a nyerésre. Egy egyszerű példa: Ha 10 000 forintban rakod meg a tétet a versenyzőre egy 5/1-es szorzóval, és első helyezést ér el, akkor 50 000 forintot nyerhetsz ezzel a tippel.

Az alábbi piacokra fogadhatsz a motorsport témakörén belül:

  • Kvalifikációk
  • Végső nyertes
  • Dobogósok
  • Pontos futamidő
  • Végső pozíciók
  • Csapat- és tankolási stratégia
  • 10 legjobb állás

Egy sikeres fogadásnak az az alapja, hogy megfelelő információval rendelkezel, viszont ez nem minden esetben elég. A megszerzett tudást okosan kell tudni kamatoztatni, ami azt jelenti, hogy verseny előtti fogadás esetében a statisztikákra, és a fantáziánkra kell hagyatkozni.

Ha élőben fogadsz, akkor egy fokkal könnyebb dolgod van, hiszen az adott pillanatban zajló eseményeket elsőkézből követed. Ezenkívül friss információt kapsz arról, hogy a versenyzők, a járművek és a csapatok milyen állapotban vannak.

Amennyiben a fogadás során elakadsz, segítségül szolgálhat az interneten fellelhető számos fogadásokkal kapcsolatos tanács, de a bukmékereden elérhető ügyfélszolgálatot is felkeresheted, hiszen ők azért vannak, hogy segítsenek. Hasznos tanácsnak bizonyulhat még az is, ha észben tartod, hogy nem mindig a kedvenc motorversenyződ nyer, valamint először inkább kisebb tétben fogadj, és utána fokozatosan növeld az összegeket. A kevésbé egyértelmű tétekkel nagyobb a nyeremény, azonban ezzel a kockázat is nő, ezért ha biztosra akarsz menni, inkább az esélyesebb piacokat válaszd.

Címlapfotó: mik38

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük