30. Ride To Work Day – Motorozz Munkába Nap

30. Ride To Work Day - Motorozz Munkába Nap

Mikor

2021/06/21    
Egész nap

Hol

Világ
Világ, Világ

Esemény típusa

Kutatások megerősítették, hogy ugyanazon távolságon az ingázók sokkal gyorsabban érhetik el rendeltetési helyüket – akár 20%-kal is rövidebb idő alatt – mint bizonyos helyzetekben a személyautót használók. Ráadásul a motorkerékpárok és a robogók jóval kevesebb üzemanyagot is fogyasztanak, és kevesebb helyet foglalnak el az utakon és a parkolóban.

Ez a nap nem csupán a forgalmi torlódásokról, a motorkerékpárokról vagy a gazdaságról szól. Winston Churchill híres mondása: “Épületeinket mi alakítjuk; azután ők alakítanak minket.” Más véleményvezérek is kifejezték ugyanazt az elképzelést csak máshogy. Ez a gondolat nem csak az épületekre vonatkozik, hanem minden technológiára, ideértve a közlekedési eszközöket is.

Ezért fontos a motorozás és az évente megrendezésre kerülő Motorozz Munkába Nap. Ez a nap nem csupán a motorkerékpáros és robogós közlekedés szélesebb körű elfogadásának ösztönzéséről szól, hanem arról is, hogy fokozzuk a megértést és toleranciát azok iránt, akik ezt a mobilitási formát választják. Ugyanakkor ez a nap támogatást és bátorítást nyújt azok számára, akik szeretnek motorkerékpárral közlekedni.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt