EseményekMotorverseny

Maria Costello oktat a FIM vezetéstechnikai táboraiban

FIM training camp 2014 01Azok a nők, akik ellátogattak a három napos eseményre, lelkesen vettek részt a tréningeken. Akik még nem jutottak el egyik táborba sem, szintén lelkesek a tudattól, hogy a jövőben, egy következő alkalommal be tudják majd pótolni.

 

A Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség (FIM) és a Női Motoros Bizottság (CFM) 2014-ben is folytatja közös munkáját, mely során több vezetéstechnikai tábort szerveznek tudásukat fejleszteni kívánó, a versenyzői babérokra törő nők részére. Az oktatásban többek között népszerű versenyzők is részt vesznek.

Nita Korhonen, a FIM női bizottságának igazgatója örömét fejezte ki, hogy a BMW „Motorrad and Bike Promotion”-nel karöltve, 2014-ben is megrendezésre kerülnek a táborok, ahol a szervezet által biztosított S1000RR motorokkal képezhetik magukat az érdeklődők.

A legelső FIM tábort 2013 októberében, a spanyolországi Albacete versenypályáján szervezték meg, mely esemény sikeressége az ötletgazdák minden elvárását felülmúlta.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az idei tábor helyszíne szintén Spanyolországban, Almeria pályáján volt február 17-19. között, ahol versenypályán kívüli szakaszok is voltak. Az oktatók között itt is, – akárcsak Albacete-ben is – nagy nevekkel találkozhattak a résztvevők, akik segítették elérni a megfelelő tudásszintet és tanácsokkal látták el őket.

Az egyik közülük Maria Costello volt, akit korábban a Brit Birodalom Rendjének tiszteletbeli tagjának neveztek ki elismerésül a motorozás területén végzett szolgálataiért, a versenysportban elért eredményeiért. Maria két alkalommal is dobogós helyezést ért el a híres Man szigeti Grand Prix-n és öt évig tartotta a Man szigeti versenypályán elért leggyorsabb, női köridő Guinness rekordját.

„Megbecsülve érzem magam, hogy a FIM táborának munkájában részt vehetek, és örülök, hogy aktív szerepet vállalhatok az idei versenyzői-vezetéstechnikai tábor munkájában.” – mondta el Costello. Továbbá megjegyezte, hogy különösen fontosnak tartja ezeket az eseményeket, melyek kimondottan a női motorosok számára jöttek létre. Már nagyon várta a most megrendezett, almeriai tábort, és a további oktatásokon is örömmel osztja meg tudását a női motorosokkal.

Onboard felvétel a csajokról hátullról:

FIM training camp 2013 David ClaresFIM training camp 2014 02

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük