fbpx

Lesz motoros dirt pálya Zsámbékon?

driving camp 3A keddem igen jól alakult. Ugyan most nem motorokat, hanem négykerekűeket teszteltem földes pályán, a Driving Camp sajtótájékoztatóján. Szóval aki a városi terepjáróját traktoros mentés, és összetörés nélkül nélkül szeretné kipróbálni, itt egy tökjó hely re: Driving Camp Zsámbék.

 

Az országban egyedülálló vezetéstechnikai centrum, a drivingcamp új off-road pályáján az amatőrök és a profik is tesztelhetik saját, illetve autóik képességeit. A természetes környezetben mesterségesen kialakított akadályok alkalmasak arra, hogy a sofőrök biztonságos körülmények között gyakorolhassák a terep által megkövetelt autóvezetési technikákat.

A drivingcamp megnyitása óta rendelkezik off-road pályával, amelyet azonban csak a komolyabb terepképességű autók tudnak teljesíteni. Az új pálya lényege, hogy a SUV (special utility vehicle) kategóriába eső járművek, azaz főként a városban használt terepjárók adottságait és határait tulajdonosaik feltérképezhessék.

A pálya lehetőséget ad arra, hogy az ide látogatók megtanulják megfelelően használni az autó nyomatékát, kezelni a járművet mély vízben, és hogy fejlesszék a gépkocsi egyensúlyának megtartására begyakorolt technikákat. A sofőrök csúszós lejtőn, meredek emelkedőn, vizes árokban, illetve átbillenő félmérleghintán is tesztelhetik autóikat.

A drivingcamp elsősorban azon cégek dolgozóit várja, akik többnyire terepen és nem országúton vezetnek, illetve olyan magánszemélyeket, akik hobbijuk vagy a vezetés iránti szenvedélyük okán gyakorta térnek le a szilárd útburkolatról, és feszegetik saját és autóik határait nehezített körülmények között.

Az off-road pályán tartott tréningek instruktorok felügyeletével zajlanak, a programot pedig minden esetben az adott autó tulajdonságainak figyelembevételével alakítják ki. Baráti társaságok számára kikapcsolódásnak, cégek számára csapatépítő programnak is tökéletes.

Utánakérdeztem, hogy van-e terv motoros dirt pálya kialakítására (mert hely az lenne bőven, csak ráérős bobcat kérdése szerintem a buli), erősen gondolkoznak a dolgon. Mondjuk én tökre örülnék a közelben egy ilyennek, mert az összes motoros biztonságtechnikai dirt pálya pest közelében a Duna másik oldalán érhető el, a Pesti oldalon. Szóval reméljük lesz belőle valami. ​

driving camp 5

driving camp 5

driving camp 5

driving camp 5

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x