fbpx

Detty Juju – egy kis alternatív rock

Detty Juju band photoA Detty Juju alternatív rock zenekar 2015-ben alakult meg Pécsett, a névadó Detty Juju és Rudolf Flod gitáros együttműködéséből. Első stúdióalbumuk tavaly decemberben jelent meg, Dreamcatcher címmel. Hallgasd meg őket!

Az énekes-dalszerző Detty Juju-val beszélgettünk a zenekar megalakulásáról, az alternatív rockhoz fűződő viszonyáról és persze arról, mit szeretnének elérni a jövőben. Először is, lássuk, hogyan ismerkedett meg a banda két tagja!

– 2015 március végén találkoztunk. Előtte már elkezdtem társakat keresgélni egy kis ideje, így akadtunk egymásra a pécsi zenészkörökben. Nekem ez ismeretlen terep volt, sosem voltam más zenekar tagja. Flod viszont már tapasztalt gitáros, 13 évesen alapította meg az első zenekarát, a Kap-A-Rockot.

Később országszerte sikereket ért el a Rablóbandával – több lemezt kiadtak és rengeteg fellépésük volt. Amikor feloszlott a formáció, megalapította a D.A.T.’Z zenekart, de ez rövidebb ideig működött. Megtetszettek neki a dalaim, elkezdtünk közösen próbálni, és rögtön egy hullámhosszra kerültünk. Többszöri kísérlet után úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem keresünk további zenészeket, hanem csak mi ketten összehozzuk az albumot.

Az énekesi pályafutásod hogyan indult?

– Mindig is szerettem énekelni, de 11 évesen vált ambícióvá, amikor láttam a Valahol Európábant a színházban és elhatároztam, hogy musicalszínész leszek. Pár évvel később tag lettem a Musical Stúdióban, majd több más színjátszó csoportban is. Gimnázium után elvégeztem a musical szakot Bánfalvy Áginál. Aztán másfelé sodort az élet.

Honnan jött az alternatív rock iránti vonzalom?

– Nem csak ezt a műfajt szeretem, nyitott vagyok mindenre, bár a rock a kedvencem. Ez a hangzás alakult ki, amikor elkezdtünk dolgozni a dalokon. Az akusztikus stílus is közel áll hozzánk.

Kik azok az előadók, akik inspirálnak?

– Az olyan előadók inspirálnak, akik alkotók, művészek is. Azokat szeretem, akik kreatívak, izgalmasak, egyediek. Marilyn Manson és Alice Cooper a két legnagyobb kedvencem.

A művészneved honnan jött?

– Olyan nevet akartam, ami az igazi nevemből ered, de mégis angolos, valamint belepasszol abba a misztikus fantáziavilágba, amit kitaláltam. Aztán éppen Alice Coopertől néztem a Black Juju című szám előadását és azonnal tudtam, hogy ez lesz az.

Mióta foglalkozol zenéléssel?

– Öt évvel ezelőtt kezdtem el játszani szintetizátoron, majd röviddel később akusztikus gitáron. Nem volt tanárom, főleg az internetről tanultam. Rögtön írtam saját számokat, a legtöbb dal ekkor született meg azok közül, amik később rákerültek az albumra. Közben a Detty Juju, mint elképzelés is kialakult.

Hogyan születnek a dalszövegeid?

– Változó, hogy honnan jön az ihlet egy-egy dalszöveghez. Általában a legnagyobb részét együtt írtam a dallammal, ami mindig gyorsan és spontán kialakult, ha elkezdtem játszani az akkordokkal. Amikor kitaláltam az álomkoncepciót, még tudatosan írtam pár számot az albumra. Ha valami mélyen érint, az általában dalként végzi. Metaforikusan könnyebben kifejezem magam, a fantáziám vezérel. Gyerekkorom óta imádok írni, csak most már főleg dalokat. Mostanában több szöveget írok dallam nélkül, mert így más tudatállapotba tudok merülni, majd később használok fel részleteket.

Mik a távlati terveitek?

– További albumokat és fellépéseket szeretnénk. Természetesen szeretnénk, ha minél többen hallgatnának minket. Flod készül a szólólemezére is a saját szerzeményeivel.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x