fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Kovács Bálint: „Jöhet az újabb cseh bajnoki, irány az újabb dobogó”

ovács Bálint H-Moto TeamA H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint a múlt hétvégén a Pannónia Ringen tesztelt, míg csapattársa, Kakuszi Ádám egy második hellyel hangolt a július végén kezdődő Alpok-Adria Bajnokságra.

A H-Moto Team ifjú versenyzői a koronavírus járvány csökkenését követően gőzerővel készülnek a 2020-as esztendő előttük álló feladataira. Kovács Bálint a NEW2Project csapat motorjával újabb sikeres teszten van túl. A múltkori dobogós helye után ismét rajthoz áll a cseh bajnokság következő brnói futamán, ahol továbbra is egy Yamaha R1 nyergében versenyez.

Csapattársa, Kakuszi Ádám a Slovakiaringen gurult aszfaltra, és a gyakorlás mellett második lett a Főnix Kupa viadalán. Mindketten a július végi, Pannónia Ringen rendezendő Alpok-Adria Bajnokság szezonnyitójára készülnek.

Újabb jól sikerült teszttel folytatta a közös munkát a H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint a cseh New2Project csapattal. A 18 éves versenyző ismételten egy Yamaha R1 motor nyergében gyakorolt a Pannónia Ringen, ahol ezúttal a Pirelli abroncsait próbálgatta, hiszen a július 24-26. között éppen a magyar pályán rendezendő Alpok-Adria Bajnokság szezonnyitóján már az olasz gyártó gumijaival szeretne minél jobb eredményt elérni.

Bálintnak nem volt idegen a Yamaha és a csapat sem, hiszen egyrészt az év elején Spanyolországban már edzőtáboroztak közösen, illetve június elején a 18 éves magyar tehetség részt vett az újraindult cseh bajnokság Stock 1000 futamán, ahol dobogóra is állhatott a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.

Kovács Bálint H-Moto Team

Az elmúlt hétvégére tervezett kétnapos gyakorlásból a viharos időjárás miatt csak másfél lett, ám mind a cseh csapat, mind pedig Bálint elégedett volt az elvégzett munkával. A H-Moto Team élversenyzője hamar alkalmazkodott a Pirelli abroncsaihoz, szerelői pedig hozzá hasonló gyorsasággal találtak rá a motor optimális beállítására, így Bálint a második nap már 1:54-es körökre volt képes, ami nagyon biztató a következő időszakra nézve.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csécsei Dávid
Csécsei Dávid
2020 július 31. 13:06

Túl sok versenyzőt és túl kevés pilótát használsz és ezekből nagyjából felváltva kéne a kettőt mert ez így lenne igazságos

2
0
Would love your thoughts, please comment.x