HírekCsajokMotoros divat

Kétéves kor körül kezdődik a lányoknál a rózsaszín-mánia

Rózsaszín ktm motor motoros csajjalEgy friss tanulmány szerint a lányok kétéves koruk körül kezdik el kedvelni a rózsaszínt.

Születésükkor még egyik színt sem részesítik különösebben előnyben, a kislányoknál két éves kor körül kezdődik a rózsaszín őrület. Ugyanebben a korban kezdenek el a kisfiúk elutasítani mindent, ami rózsaszín, mivel amint tisztába jönnek saját nemi identitásukkal, ragaszkodni kezdenek a sztereotípiákhoz.

A New Jersey-i Rutgers Egyetem kutatói hét hónapos és ötéves kor közötti gyerekeket vontak be kísérletükbe, melynek során a kicsiknek nyolc különböző színű karkötő, pohár és képkeret közül kellett kiválasztaniuk a kedvencüket. Kétéves korra a lányok sokkal gyakrabban választottak rózsaszín tárgyakat, mint a fiúk, két és fél éves korukra pedig már határozottan érződött, hogy a rózsaszín lett a kedvenc színűk.

Nem sokkal korábban Dr. Amanda Rose, a Missouri Egyetem munkatársa csaknem kétezer kisgyerek és tizenéves bevonásával végezte el – szintén a nemek közti különbségekkel kapcsolatos – vizsgálatait, melyek során arra a megfigyelésre jutott, hogy a fiúk – a korábbi vélekedésekkel ellentétben – nem azért nem szeretik kibeszélni a problémáikat, mert zavarban érzik magukat, vagy félnek kimutatni az érzéseiket, hanem azért, mert mindezt felesleges időpocsékolásnak érzik. Ezzel szemben a lányok, miután megosztották valakivel a problémáikat, felszabadultabbá válnak.

Az eredmények fényében talán könnyebb megérteni, miért viszonyulnak eltérő módon a nők és a férfiak a párkapcsolati problémáikhoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Olvasd a cikket az eredeti oldalon

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük