CsajokKiemeltNői motoros nap

Idén 15 éves a Nemzetközi Női Motoros Nap

15. Nemzetközi Női Motoros Nap logóA Nemzetközi Női Motoros Nap a világ legnagyobb és egyetlen motoros nőknek szóló eseménye, amely az egész világon egyszerre, szinkronizáltan zajlik egyazon időben. Az idei, 15. női motoros nap 2021. május 1-re esik. Reméljük, addigra már kilábalunk a COVID-19 világjárvány miatti lezárásokból.

A 2021-es logo

A korábbi évekkel ellentétben a 2021-es logón a tavalyihoz képest a dátumon kívül semmi nem változott. Ennek oka, hogy időközben hivatalosan is védjegyoltalom alá került. Mostantól mindig ugyanígy fog kinézni. A védjegyoltalom egyúttal azt is jelenti, hogy a logó engedély nélküli illetve nem a Női Motoros Nap eszméjét közvetítő használata jogi procedúrát von maga után.

15 év elteltével is szükségünk van egy nemzetközi női motoros napra?

Igen-igen! Az IFRD (International Female Ride Day) 14 évvel ezelőtt reflektorfénybe helyezte a női motorosokat és a motorversenyző nőket. És bár az elmúlt évtizedben a női motorosok száma megduplázódott, a nők még mindig csupán a motorkerékpár-tulajdonosok 19-24 százalékát képviselik.

A Nemzetközi Női Motoros Nap által megteremtett lendületre még mindig szükség van a nők motorozásának jövőbeli előmozdításához.

Inspirálj másokat!

Az IFRD kulcsfontosságú a motorkerékpározáshoz kapcsolódó szokásos sztereotípiák megváltoztatásához. Az IFRD arra ösztönzi a még nem motorozó nőket, hogy fedezzék fel a motorozás és az autósport által nyújtott örömöket. Az IFRD-n való részvétellel megmutathatjuk, hogy nőként motorozni manapság már nem is olyan nagy kunszt, bárki képes megtanulni, akinek ez a vágya.

A Nemzetközi Női Motoros Nap nemcsak üzenet a motorkerékpár- és az járműipar egészének, hanem – ami fontos – felhívja a figyelmet a nemek közötti egyenlőségre is az életünk minden területén. Az IFRD célja az is, hogy bemutassa a motorozás és a motorsport különböző válfajait és a motoros nők összetartását.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez nem az az idő, amikor visszavehetjük a gázt.

A közelmúltbeli Világgazdasági Fórum eredményei arra a következtetésre jutottak, hogy a nemek közötti paritás csaknem egy évszázad alatt valósul meg. „A jelenlegi tendenciákat a jövőbe vetítve a globális, nemek közötti különbség átlagosan 99,5 év múlva megszűnik a jelentés első kiadásához viszonyítva a jelentésben résztvevő 107 országban. A 2006–2020 közötti időszakban tapasztalt lassú ütem mellett még 257 évbe telik ennek a hiánynak a megszüntetése. ” (forrás: 2020 Global Gender Gap Report – 2020. évi globális nemek közötti különbségek jelentése)

A motorkerékpár, a motorsport és az powersport területén továbbra is kulcsfontosságú, hogy az IFRD munkája folytatódjon, és ebben mindannyian szerepet játszhatunk!

Az IFRD embléma – Készülj fel és „CSAK HAJTS!”

A Nemzetközi Női Motoros Nap logóját – ahogy a rendezvényt is – 2007-ben hozta létre Vicki Gray azzal a céllal, hogy időtlen és egyedi legyen a női motorosok számára. Az évek során csak keveset változott, hogy évről-évre biztosítsa ikonikus arculatát. A logó az IFRD kampány szerteágazóságát hangsúlyozza a rajta látható Föld bolygóval.

A nyitott sisaknak köszönhetően jól azonosítható a női arc. A feje felfelé tekint, álla magasan van. Ez is szándékos, azt ábrázolja, hogy a motoros nő a horizontot kémleli, mindig nyitott és előremutató a gondolkodása.

Sokszínűség a motorsportban

Az IFRD logóban a motorkerékpárok különféle formái vannak a képen kis sziluettekként. Ez rávilágít arra a tényre, hogy az IFRD befogadó esemény a motorsport minden formája számára. Ez azt is jelenti, hogy a Nemzetközi Női Motoros Napon minden gyártmány, minden stílus és minden méret elfogadott. Egy feltétel van, ezen a napon CSAK HAJTS!

IFRD egységes üzenet = konzisztencia

15. Nemzetközi Női Motoros Nap logóFontos, hogy megértsd, az IFRD-nek egységes joga és hatalma van. Ahhoz, hogy továbbra is ezt a következetességet képviselje, a Nemzetközi Női Motoros Nap sikere a világos üzeneten múlik, ami nem más mint az: A NŐK MOTOROZNAK.

A 15. Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából fontos tehát, hogy az IFRD emblémáját világszerte egységesítsük, hiszen azt mindannyiunk képviseletére tervezték meg.

Csatlakozz te is a Nemzetközi Női Motoros Naphoz 2021. május 1-én azzal, hogy motorra ülsz és megmutatod ezt az emblémát. Vegyél részt a világ egyetlen szinkronizált női motoros rendezvényén! Oszd meg ezt az egységes képet, mert ez azt jelenti, hogy a nők minden kultúrában egyesülnek a motorozásban. Csatlakozz, vegyél részt egy csoportos motorozásban, és mutasd be a szerepedet a világ egyetlen szinkronizált női motoros mozgalmában!

Magyarországi rendezvények

Nemzetközi Női Motoros Nap lesz 2021 május 1-én, a kérdés már csak az, hogy a COVID-19 harmadik hulláma mérséklődik-e addigra annyira, hogy csoportos rendezvényeket is lehessen szervezni. Tavaly sokkal kisebb esetszámoknál teljes lezárás volt, nem tudtuk megtartani a rendezvényt. Helyette online “ünnepeltünk” a slusszkulcskihívásal, amit a Csajok a motoron YouTube csatornáján nézhetsz meg.

Az idei évben is tervezzük, hogy lesz közös motorozás ezen a napon, esetleg egy vezetéstechnikai tréning csak motoros nőknek, de amíg nem lehet biztosat tudni, addig sajnos csak reménykedhetünk.

Ha van ötleted a tavalyihoz hasonló online demonstrációra vagy olyan programra, amit nem befolyásol a COVID-19, írd meg hozzászólásban!

Addig is, hogy ne őrülj bele a lezárásba, CSAK HAJTS!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük