fbpx

Hogyan hangoljuk össze a divatos kiegészítőket egy motoros ruhával?

A motoros öltözet igen csinos tud lenni a hölgyeken is. Ezt az öltözéket pedig kiválóan fel lehet dobni néhány ékszerrel. Sokan viszont biztonsági okokból nem hordanak ékszereket motorozáskor, hiszen ha nem jól választjuk meg az ékszert, az bizony balesetveszélyes is lehet. Most azonban megmutatjuk, milyen ékszereket vehetünk fel motorozáshoz teljes biztonsággal.

Divatos kiegészítők motoros nőknekKaróra, ami nem csak a ruhádhoz passzol – milyet válassz, hogy ne zavarjon?

Egy szép karórát remekül tudunk kombinálni a motoros öltözékünkkel. Egy óra egyébként sem árt motorozás közben, hiszen amikor ülünk a gépen, nem igazán tudjuk elővenni a mobilunkat és megnézni az időt. A karórák viszont pont ezért vannak, és manapság igen nőies és stílusos karórák között válogathatunk.

Milyen biztonsági szempontokat nézzünk a karóra kiválasztásánál? A karórának minél kevesebb kiálló része legyen, és a szíja se álljon olyan szelvényekből, ami például csípheti a bőrünket. Ezen kívül érdemes se nem túl szorosra, se nem túl bőre állítani a karóra szíját.

Stílusos és biztonságos ékszerek, amelyek a kanyargós utakon is öltöztetnek

A motoros hölgyek ékszerének vannak határai. Létezik néhány szabály, amit nem érdemes túllépni, ha biztonságosan szeretnénk motorozni ékszerekkel együtt. Motorozáshoz például lehetőleg ne vegyünk fel túl nagy fülbevalókat, hiszen ez balesetveszélyes lehet. A nyakláncokat is lehetőleg szűkebbre kell szabni, ahogyan a karkötők sem lóghatnak vagy lehetnek túl szorosak. Ebben az esetben ugyanis kerülnünk kell azt, hogy a lógó és nagy ékszerek véletlenül beleakadjanak a kormányba, elterelve ezzel a figyelmünket.

Ugyanakkor számtalanféle diszkrét méretű, mégis látványos ékszer áll rendelkezésre a motoros szettünk kialakításához. Ezek az ékszerek olyanok például, mint amilyenek az erősebb tartású és közepes hosszúságú nyakláncok, amelyeken valamilyen testhez lapuló medál is lehet. Az erős lánc fontos motorozás alatt, hogy a mozgásban és az ellenszélben se szakadjon el. A medál pedig akkor a legjobb, ha nem akadályoz minket, hanem diszkréten a testhez simul.

SAMCRO csajos divatot teremt

Mindkettőből ráadásul az igazán tartós az – ahogyan egyébként a fülbevalónál is – ha motorosként valódi aranyat vagy ezüstöt választunk. Az ékszerek ugyanis motorozás alatt némileg nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, mint ha szimplán csak felvennénk őket a városba. Motorozás közben a nyakláncot és a fülbevalót is érheti erős szél, vagy megizzadhatunk egy keményebb motoros túra alatt. Ezeket egy bizsu ékszer már néhány viselés után megérezné.

A nemesfémből készült ékszerekkel azonban nem lesz ilyen problémánk soha. Ha például egy erősebb arany nyaklánc típust és hozzá egy stabil, masszívabb, de még nem zavaró fülbevalót választunk, akkor meg pláne sok-sok évig hű útitársunk lehet minden motoros találkozón a szettünk, és garantáltan remekül fog passzolni a motoros öltözékünkhöz az általunk kiválasztott ékszer.

Hogyan válasszunk megfelelő ékszereket tehát? Összefoglaló

Ha a biztonsági szempontokat figyelembe vettük, akkor az ékszerek tartósságát is fontos szem előtt tartanunk. Pont emiatt a legjobb, ha nemes fémből készült ékszereket választunk, ahogyan már említettük. Ez lehet arany vagy ezüst, de akár orvosi fém is.

Utóbbiból egyébként igen vagány kaucsuk gumival és bőrrel kombinált szetteket kapni. Ezek kiválóan passzolnak a vagányabb motoros stílust kedvelőkhöz és az olyan hölgyekhez is, akik inkább a rockosabb ízlésvilágot képviselik bőrnadrággal és más bőr kiegészítőkkel. Ezen kívül az ékszereinket nem csak magunkhoz és a személyiségünkhöz, de a motorunkhoz is kombinálhatjuk. Miért is ne passzolhatna a kedvenc ékszerünk a legkedvesebb kétkerekűnkhöz?

Összefoglalva tehát számtalan lehetőség van, hogy feldobjuk és igazán nőiessé tegyük a motoros ruházatunkat anélkül, hogy alább kéne adnunk a biztonsági szempontokból.

 

Címlapkép: freepik

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x