CsajokHírekMotoros divat

Hogyan érdemes felöltözni motorozáshoz? Íme, három tipp férfiaknak!

Hogyan érdemes felöltözni motorozáshoz? Íme, három tipp férfiaknak!

Aki igazi motoros vagy legalábbis azzá szeretne válni, pontosan tudja, hogy az öltözék milyensége kicsit sem mellékes akkor, amikor a lóerők átveszik az irányítást. Robogón ülve sem lényegtelen persze a szett, ám városban, kis sebességgel haladva extra felszerelés a sisakon kívül nem feltétlenül szükséges. Ugyanakkor kint az országúton, pláne jelentős tempó mellett, a minőségi védőfelszerelés elengedhetetlen.

1. A pajzs az alap

Még mielőtt belemennénk abba, hogy a férfi márkás melegítőnadrág a MODIVO-n tökéletes viselet a motoros szerkó alá, előbb jöjjenek a tényleg életbevágóan fontos részletek. Mert bár a motorozás egy életforma, életstílus, ami adott ruházattal is együtt jár, a védőfelszerelés mindenekelőtt elsőbbséget élvez. S ahogy azt kiemeltük a cikkünk elején, ezt minden felelősségteljes motoros tudja.

Ám sokan, főleg még kezdőként, azt hiszik, a sisak bőven elegendő, viszont az igazság az, hogy abszolút nem. Igen, a védelmi pajzs egyik kulcseleme a bukósisak, de tovább is van még: motoros kesztyű, védődzseki, védőnadrág. Ezek a ruhadarabok semmilyen tekintetben sem hagyományosak, speciális anyagokból készültek direkt arra a célra, hogy probléma esetén védelmet nyújtsanak, már amennyire ez lehetséges.

Ráadásul aki ült már motoron megfelelő ruházat nélkül, az tudja, hogy az arcba csapódó bogarak és a még nyáron is hűvösen süvítő szél kicsit sem barátságosak, tehát a védőfelszerelés a motorozás élményét, komfortját is nagyban javíthatja.

Hogyan érdemes felöltözni motorozáshoz? Íme, három tipp férfiaknak!

2. A méret extrán lényeg!

Guess pulóver nagyszerűen mutathat a motoros outfit részeként, ez nem is vitás. Ugyanakkor, még mielőtt előbukkanna a pulcsi, a dzsekié a főszerep. Alapvetően a méret fontossága minden egyes ruhadarab esetében igaz. Ha például a nadrág túlságosan bő, akkor az akadályozza a kényelmes motorra szállást és utazást, sőt. Nem egyszer konkrétan balesetveszélyes, ha a nadrág, vagy éppen a dzseki bárhol elakadhat. Vagyis a védőfelszerelés kiválasztásánál elsődleges szempont a maradéktalan illeszkedés. Ebbe a lépésbe nem csúszhatnak hibák.

De természetesen a pulóver, vagy a melegítő nadrág mérete sem mellékes, tehát úgy általában célszerű a gardróbot aszerint felölteni, hogy aktuálisan melyik az a méret, ami minden tekintetben megfelelő.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

3. A réteges öltözködés praktikus ötlet

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a rétegezés, azaz a különböző ruhaneműk egymásra halmozása nagyon jó elképzelés. A védőfelszerelés tagjai kitűnően szigetelnek, óvnak a hideg és a meleg ellen is, viszont idővel elkerülhetetlen az izzadás. Többek között ezért sem érdemes túl vastagon felöltözni, viszont a több réteg biztosíthatja a minden körülmények közötti helytállást. Kizárólag olyan alapanyagú modellek jöhetnek számításba, amik profi légáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, mert különben a motorozás végére teljesen átnedvesedhet például a póló, vagy a pulóver.

Ha minden funkcionális jó tanács a helyére került, akkor a stílusosságot megéri az egyéni preferenciák ismeretében megválasztani, annak alkotóelemeit kitalálni és megvalósítani, hiszen az elégedettség kizárólag így borítékolható.

(X) Támogatott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük