fbpx

Hogy is működik jelenleg a női motocross Magyarországon?

molnar alexandra 2016 122016. szeptember 17-én végre elértem, amiért sok évig dolgoztam. Megnyertem a Magyar Női Motocross Bajnokságot! Háromszoros Női Kupagyőztesként kezdtem az évet, így könnyűnek tűnhet, hogy hopp, egy bajnokságot is nyertem, de azért ennél sokkal több van a háttérben. Erről mesélnék most.

2015 őszén elkezdtük a háttérmunkálatokat, ahol aktívan besegítettem a motokrossz szakági tanács és Travnev Iván munkájába. A cél egy közös Magyar- Szlovák Junior és Női Bajnokság kiírása volt a 2016-os szezonra.

Az én dolgom az volt, hogy felkeressem a hazai és szomszédos országok női versenyzőit, és felkeltsem érdeklődésüket a sorozat iránt, illetve egész évben tartsam velük a kapcsolatot.

Sajnos a szlovák szövetség részéről érdektelenség mutatkozott, így végül nem lett közös bajnokságunk. Viszont a szakági tanács segítségével – a 2008-as év után – újra Bajnoki rangot kapott a női kategória. Emellett a Nyugat Kupa sorozat is indított női kategóriát, illetve a Dél MX rendezvénysorozatban is külön pontoznak minket.

Fontos volt, hogy legyen nevező ezeken a versenyeken, hiszen ha a kategória érdektelenséget mutat, a jövőben valószínűleg nem kerül kiírásra. A bajnokságból és a kupasorozatból is egy forduló van vissza, és mindenhol megfelelő létszámmal voltunk jelen, így azt gondolom semmi akadálya, hogy jövőre is bajnoki pontokért küzdhessünk.

Az én idei szezonom:

molnar alexandra 2016 8Bár teljesen még nincs vége a szezonomnak, már elég sok mindent tudok írni nektek. Mint már mondtam, MAGYAR BAJNOK lettem.

Egy felkészítő versenyen, a Dél MX rendezvénysorozat első állomásán kisebb bökkenők ellenére a leggyorsabb női versenyző voltam és Haladó MX1-es kategóriában a fiúk között 3. helyen végeztem.

Ácson kezdődött a szezon, sok osztrák és szlovák versenyző is tiszteletét tette a nyitófordulón, ahol 3. helyen végeztem az időmérőn elszenvedett hatalmas bukásom után. Megsérült a bal lábam és a jobb kézfejem, illetve egy jó kis agyrázkódás után mentem két futamot. Ez a verseny a Bajnokságba és a Kupába is beleszámított.

Kaposvár volt a következő, a Kupa 2. fordulója. Csak magyarok vettek részt rajta, magabiztosan sikerült nyernem egy kölcsönmotorral. Ezúton is szeretném megköszönni Tisza Ákosnak, hogy egy remek gépet biztosított nekem!

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x