fbpx

Hogy is működik jelenleg a női motocross Magyarországon?

molnar alexandra 2016 122016. szeptember 17-én végre elértem, amiért sok évig dolgoztam. Megnyertem a Magyar Női Motocross Bajnokságot! Háromszoros Női Kupagyőztesként kezdtem az évet, így könnyűnek tűnhet, hogy hopp, egy bajnokságot is nyertem, de azért ennél sokkal több van a háttérben. Erről mesélnék most.

2015 őszén elkezdtük a háttérmunkálatokat, ahol aktívan besegítettem a motokrossz szakági tanács és Travnev Iván munkájába. A cél egy közös Magyar- Szlovák Junior és Női Bajnokság kiírása volt a 2016-os szezonra.

Az én dolgom az volt, hogy felkeressem a hazai és szomszédos országok női versenyzőit, és felkeltsem érdeklődésüket a sorozat iránt, illetve egész évben tartsam velük a kapcsolatot.

Sajnos a szlovák szövetség részéről érdektelenség mutatkozott, így végül nem lett közös bajnokságunk. Viszont a szakági tanács segítségével – a 2008-as év után – újra Bajnoki rangot kapott a női kategória. Emellett a Nyugat Kupa sorozat is indított női kategóriát, illetve a Dél MX rendezvénysorozatban is külön pontoznak minket.

Fontos volt, hogy legyen nevező ezeken a versenyeken, hiszen ha a kategória érdektelenséget mutat, a jövőben valószínűleg nem kerül kiírásra. A bajnokságból és a kupasorozatból is egy forduló van vissza, és mindenhol megfelelő létszámmal voltunk jelen, így azt gondolom semmi akadálya, hogy jövőre is bajnoki pontokért küzdhessünk.

Az én idei szezonom:

molnar alexandra 2016 8Bár teljesen még nincs vége a szezonomnak, már elég sok mindent tudok írni nektek. Mint már mondtam, MAGYAR BAJNOK lettem.

Egy felkészítő versenyen, a Dél MX rendezvénysorozat első állomásán kisebb bökkenők ellenére a leggyorsabb női versenyző voltam és Haladó MX1-es kategóriában a fiúk között 3. helyen végeztem.

Ácson kezdődött a szezon, sok osztrák és szlovák versenyző is tiszteletét tette a nyitófordulón, ahol 3. helyen végeztem az időmérőn elszenvedett hatalmas bukásom után. Megsérült a bal lábam és a jobb kézfejem, illetve egy jó kis agyrázkódás után mentem két futamot. Ez a verseny a Bajnokságba és a Kupába is beleszámított.

Kaposvár volt a következő, a Kupa 2. fordulója. Csak magyarok vettek részt rajta, magabiztosan sikerült nyernem egy kölcsönmotorral. Ezúton is szeretném megköszönni Tisza Ákosnak, hogy egy remek gépet biztosított nekem!

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkámat a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 szavazás
A cikk értékelése
Feliratkozás
Értesítés
guest
0 hozzászólás
Inline visszajelzések
Összes hozzászólás
0
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Szólj hozzá!x
()
x