fbpx

Halhatatlan motoros Alsóörs új díszpolgára

harley szoboravatas 7Alsóörs és a motoros közösség igaz barátságát szimbolizáló szobor „üdvözli” ezentúl a községbe érkezőket. A Harley-Davidson és a STIHL közös története tovább folytatódott, szeptember 12-én, ünnepélyes keretek között adták át Gáborecz István új alkotását, a tavaly kifaragott 300 kilós Fat Boy riderét.

Alsóörs közel 20 éve ad otthont a Harley-Davidson Open Road Festnek és látja vendégül a motorosokat. Hálából és tisztelettel adózva a község vendégszeretetének Gáborecz István, a STIHL szobrásza, tavaly kifaragott egy életnagyságú Fat Boy-t, majd idén annak riderét. Az alkotást a Strand sétányra avatták fel, ahol méltó jelképe lesz a község és a motorosok közötti igaz barátságnak.

A Fat Boy-ra a STIHL szobrásza a 19. Open Road Festen készítette el a hozzá legjobban illő ridert, közel 20 óra megfeszített munka során. Ezután még további 6 órába telt, hogy a motorost a helyére illessze. „Szeretem a kihívásokat, de még ennél is jobban ezt a közösséget, és a hangulatot, amely átitatja. Alsóörs valóban a szabadság kapuja lett a Harley-találkozónak köszönhetően. Büszke vagyok arra, hogy az én alkotásom is részese lehet annak, ami itt történik” – mondta Gáborecz István az átadón, aki először vett részt személyesen egy általa kifaragott mű felavatásán.

„A Harley-Davidson és a STIHL közel állnak egymáshoz. Mindkét márka egyet jelent a teljesítménnyel és a teljesítmény által nyújtott szabadsággal. Ezúton is szeretnénk gratulálni Gáborecz Istvánnak, hogy ennyire kifejező alkotást tudott készíteni a két ikonikus márka összefonódásának. Reméljük, lesz a sztorinak folytatása a jövőben is” – értett egyet Dobai Attila, a Harley-Davidson Open Road Fest igazgatója és Papp Zoltán, a STIHL projektmenedzsere.

 

A 20 éve tartó barátság szimbólumát ezentúl bárki megcsodálhatja Alsóörsön, a szoborra a helyiek is büszkén tekintenek és továbbra is nagy szeretettel várják a motorosokat és a fesztiválozókat. „Jövőre egy tűzijátékkal is szeretnénk kedveskedni a 20. jubileumát ünneplő rendezvénynek.” – avatta be az egybegyűlteket Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, majd a következő szavakkal búcsúzott: „Alsóörs vár, marasztal, visszavár!”

harley szoboravatas 5

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x