HírekMotorokMotorozás

Ismételd át a rendőri karjelzéseket!

tony lepore dance copRendőri forgalomirányításra csak különleges helyzetekben van szükség, ezért nem része a mindennapi életnek. De ha mégis beleszaladsz egy ilyen eseménybe, vajon nem kap el az ideg amiatt, hogy nem emlékszel a jelzések jelentésére? Ismételd át őket velünk!

Valamiért lassan halad a járműsor. Dugó van. Nézel ki a fejedből, lustán várakozol, ásítasz nagyokat. S néha a gázra léphetsz, a lomhán araszoló gépek között.

Aztán rájössz, hogy valami nem stimmel. A lámpák nem világítanak, s távolról mintha egy alakot látnál az úttest közepén „mutogatni”. Ez meg mit művel?! – kérdezed magadtól.

Majd leesik a tantusz: „Jesszus, ez egy rendőr, aki irányítja a forgalmat. Ajjajjjjj, mit is jelentenek a karjelzések? Hú, de régen kerültem ilyen helyzetbe! És a KRESZ-vizsga még régebben volt… Hátha az előttem levővel együtt gyorsan elslisszolhatok és nem rám kerül a döntés, vajon most mit kell tennem… Mehetek vagy sem?”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ugye-ugye, kerültél már ilyen izzasztó helyzetbe, s rögtön felélénkültél a járműsor közepén csücsülve, és rettegve vártad, hogyan tovább…

Annak érdekében, hogy ilyen helyzetekben ne rágd le a körmödet, nem árt néha átismételni a rendőri karjelzések jelentését! A Ladány TV-ben készítettem egy riportot a püspökladányi rendőrök közreműködésével, ezért van ennyire az interjú is a városra kihegyezve.

Mindezek ellenére, a rendőri forgalomirányítás okai, valamint a karjelzések mindenhol ugyanazok. Nézd csak!

A komolyságot félretéve, s a magyar rendőrök figyelmébe ajánlva, egy kis tánccal igazán feldobhatnák a forgalomirányítás, mint ahogyan Rhode Island-ben teszi ezt sokszor Tony Lepore…

Fotó: NPR

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük