Házi barkácsKiemeltMotorokMotorozás

Gondosnak lenni kényelmesen – Töltőcsatlakozó kábel beszerelése

toltokabel 09Amikor 9 éve megvettem a motoromat, azonnal beszereltem egy rögtönzött töltőcsatlakozót, hogy ülés leszerelése nélkül, bármikor kényelmesen rá tudjam csatlakoztatni a csepptöltőt az aksira, ha ahhoz van kedvem.

Sok motoron igazi kínszenvedés hozzáférni az akkumulátorhoz, de a kiszerelésük is próbára teheti a gazdákat. Bajlódni a sok rácsatlakozó kábelsaruval, szerelés közben széttörni műanyag idomokat mind bosszantó dolog.

Ha kültéren tárolod a motorodat, sajnos, más lehetőség nincs, csak a kioperálás, és meleg helyen teleltetni, tölteni az aksit. Ha viszont van garázsod, helyed a mélygarázsban és 220-as csatlakozó a közelben, akkor a csepptöltő a tökéletes megoldás.

Egy még korábbi esetből tanulva minden, nem napi szinten használt járművemen elvégeztem ezt a kiegészítő módosítást, így megóvva az akkumulátorokat a korai pusztulástól, és biztosítva azt, hogy bármikor menetre készek legyenek.

toltokabel 01

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Volt régen egy Honda ST1100-as motorom, amibe ősszel vettem egy új akkumulátort, majd tavaszra szépen be is halt a garanciaidő lejárta után egy héttel. Na, azóta nem bízom a véletlenre a dolgot.

A rögtönzött csatlakozó kábellel az volt a tervem, hogy idővel kicserélem profi, oda való elemre. Nem hittem volna, hogy 9 év múlva kerül erre sor, pedig sok részletre figyelek. Ahhoz képest egész jól bírta az éveket, de mostanra annyira elhasználódtak és megrozsdásodtak a csatlakozói, hogy a csere nem várathatott magára.

toltokabel 01

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük