fbpx

Gördeszkás idióták

idiotside 21Az IdiotSide 2004-ben alakult Szerencs városában igazi gimnáziumi zenekarként.

A csapat kezdeti, nyíltan felvállalt zenei stílusa a gördeszkás punk/rock volt, melyből mind a mai napig felfedezhetünk hatásokat zenéjükben. A következő éveket a srácok a próbaterem mélyén töltötték, csiszolva hangszeres tudásukat, és vártak a nagy lehetőségre, hogy végre a nagyközönségnek is bemutathassák dalaikat. A 2008-as év jelentette az IdiotSide életében a fordulópontot.

Ebben az évben Lola nagykoncertjén melegítették be a közönséget elsöprő sikerrel, és ennek hatására kaptak felkérést az amerikai tini szupersztár, Avril Lavigne budapesti koncertjének előzenekari posztjára. A siker itt sem maradt el.

 

Ebben az évben készült el első videójuk a “Könnyen jön” című dalukra, a hazai zenecsatornák pedig azonnal kiemelt rotációban kezdték pörgetni a lendületes, dallamos pop/rockot játszó tinik bemutatkozó klipjét. Ezt követte a brigád második kisfilmje “Szárnyak nélkül” címmel.

2009-ben jelöléseket kaptak a legrangosabb hazai zenei díjkiosztókon, mint például a VIVA Comet “Az év zenekara” kategóriában, illetve a Bravo OTTO díjkiosztón “Az év felfedezettje” kategóriában. Ezt a jelölést sikerült is “hazavinni”, hiszen az IdiotSide lett 2009-ben az év felfedezettje, ami egy pályakezdő zenekar életében óriási sikernek és elismerésnek számít.

Az IdiotSide idén is jelölést kapott a két legrangosabb hazai díjkiosztón. “A legjobb együttes” kategóriákban méretik meg a csapat mind a VIVA Cometen, mind a BRAVO OTTO-n. 2009-ben “A legjobb új előadó” kategóriában a Bravo OTTO-n már nyert a zenekar, idén a rajongókon múlik, hogy hazavihetnek-e valamelyik díjból egyet-egyet a srácok. Az idei VIVA Comet díjkiosztóról a srácok egyenesen a turnébuszba szállnak, hogy részt vehessenek Luxemburgban egy zenei fesztiválon, ahol is ők képviselik Magyarországot az Európai Unió tagországai közül.

Az IdiotSide zenekar bemutatkozó albuma május 7-én látott napvilágot “21” címmel. A banda lemezén 13 dalt találhatunk, ami híven tükrözi, hogy a srácok nem állnak be az összerakott produkciók sorába. A “21” című lemezük szövegeiben és zenéiben lendületes, fiatalos erő és az IdiotSide-ra jellemző pimaszság is fellelhető. Idióta oldala mindenkinek van, találd meg a dalokban a saját sztoridat!idiotside 1idiotside 2idiotside 3

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x