fbpx
HírekCsajokMotorbemutatóMotorokMotoros divat

Friss levegő a kétkerekű városi elektromos mobilitásnak: BMW Motorrad Concept CE 02.

BMW Motorrad Concept CE 02.A Concept CE 02-vel a BMW Motorrad egy héttel az IAA Mobility 2021 előtt mutatta be az intelligens, városi kompakt mobilitás új értelmezését. Az elektromos járműkoncepció, amely nem klasszikus motorkerékpár és nem is robogó, egy izgalmas és erős érzelmeket keltő mobilitási lehetőség.

„Első pillantásra a BMW Motorrad Concept CE 02-ben kevés olyan dolog van, ami tipikusan BMW Motorrad – ez most valami teljesen más. Valami újszerűre törekszünk, és úttörők akarunk lenni – amire a múltban már számos projektünkkel bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk. A Concept CE 02 új arányokat és a városi környezetben történő kompakt mobilitás modern formáit mutatja be. Emellett a formatervezési innováció olyan szintjét akartuk elérni, amire korábban még nem volt példa. Fontos volt az egyszerű használat, de mindenekelőtt az érzelmi komponens, valamint a motorozási élmény” – magyarázza Edgar Heinrich, a BMW Motorrad formatervezési vezetője.

Kompakt méreteivel és fiatalos arányaival egyértelműen egy új célcsoportot szólít meg: 16 éves kortól bárkit, aki korábban még nem ült motoron, de nyitott az új élményekre, az intelligens technológiára és mindenekelőtt a mobilitás és a szórakozás összekapcsolására.

A BMW Motorrad Concept CE 02 könnyű, mintegy 120 kg tömegű e-járműként ideális városi használatra, magas élményfaktort, valamint egyszerű, mégis stílusos ingázást kínál. A 11 kW-os teljesítmény és az álló helyzetből rendelkezésre álló teljes nyomaték dinamikus gyorsítást tesz lehetővé a közlekedési lámpáknál. A 90 km/h végsebesség és a 90 km-es hatótávolság lehetővé teszi, hogy még a sűrű városi forgalomban is könnyen eljusson A-ból B-be, és vissza.

A BMW Motorrad Concept CE 02 műszaki paraméterei.

  • Teljesítmény: 11 kW (A1 jogosítványhoz megfelelő) (ECE)
  • Legnagyobb sebesség: 90 km/h
  • Hatótáv: kb. 90 km (WMTC szerint)
  • Kerekek: 15’’-os tárcsakerekek elöl és hátul
  • Ülésmagasság: 730 mm
  • Terheletlen tömeg: kb. 120 kg

A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz!

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x