fbpx
HírekMotoros jogosítvány

Fel ne add, ha nem megy egyből a jogsi! – egy motoros nő kálváriája

motoros csaj2010-ben szereztem meg a B-s jogsimat, de már akkor tudtam, hogy ebből bizony motorozás lesz.

2016. novemberében elvágtam a bal kezem hüvelykujj ínszalagját majdnem teljesen, csak egy hajszál tartotta, mikor a kórházban össze varrták és begipszelték. 6 hét táppénz, több mint 4 hétig gipsz utána gyógytorna. Sosem fog úgy mozogni, mint eddig és fájni is valószínűleg életem végéig néha napján, de legalább megvan és tudom használni.

De nekem változatlanul motoros jogosítvány kell! Még, ha fáj is a kezem, nem tolószékbe kerültem, úgyhogy gyerünk!

2017-ben beíratkoztam “A” kategóriára. Igen, egyből “A”-ra. Még otthon tanultam az online KRESZ-t, de amilyen az én szerencsém, ez az én sérült, gyengécske, műtött kezem eltört, a műtéti heg alatt kb. 1 cm-rel, 2017 júliusában. Megint gipsz, 4 hétig, a KRESZ vizsgára begipszelt kézzel mentem, vagyis vitt el a párom.

Sikerült a vizsga, de szóltam, hogy majd jelzem, ha levették a gipszet. Nem volt elég baja eddig is a kezemnek, meg nem fájt eléggé, erre most a törés is. Na mindegy, már be vagyok íratkozva, KRESZ vizsga kész, ezt már be kell fejezni.

Október elején tudtam kezdeni a rutint, de sokszor fájt a kuplungos bal kezem, meg a hideget sem szerette, gyenge is volt, kellett is vennem miatta 4 pót órát, de a kezem állta a sarat, sikerült novemberben a rutin vizsga is. Erre az évre búcsú, találkozunk jövőre.

2018 március és még nem hívott az oktatóm vezetni, akivel egyébként teljesen meg voltam elégedve. Remekül kezelte az én rokkant helyzetemet. Hát jó, akkor telefonálok én. Azt mondta, elvették tőle a motorosokat, most valaki más az “A” kategóriás oktató. Utána néztem ki az, nem bíztam benne. Nem beszélt velem soha, pedig próbáltam, hogy mostmár ő az oktatóm, de elment mellettem, mikor próbáltam megszólítani. A motorok műszaki állapotát már nem is említem.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x