fbpx
Hírek

Emléktáblát kapott Bencsik Sándor Újbudán

bencsik sandor emlektabla ujbudaA P. Mobil, Pandora’s Box együttes elhunyt gitárosának, Bencsik Sándornak az emléke előtt tisztelgett Budapest Főváros Újbuda Önkormányzata, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a családtagok, a pályatársak, a barátok és mindenki, aki tisztelte, szerette a zenészt.

Bencsik Sándor születésének 65., halálának 30. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak nemrég Újbudán, a Lecke utca 4. szám alatt.

Az avatón részt vett Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Dr. Molnár László, Újbuda polgármestere, Dr. Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökhelyettese.

A megemlékezésen a P. Mobil két tagja, Baranyi László és Szebelédi Zsolt előadtak három dalt Bencsik Sándor emlékére.

A zenész Budapesten született 1952. szeptember 15-én. A P. Mobilhoz 1973-ban csatlakozott. Sok ikonikus dalt köszönhetünk Schuster Lórántnak és Bencsik Sándornak, lásd Menj tovább, A király, Tűzimádó.

bencsik sandor

Számos zenekarban megfordult a gitáros-zeneszerző, majd külföldre távozott, s 1987. szeptember 23-án, egy ausztriai menekülttáborban hunyt el, tisztázatlan körülmények között.

Életének, munkásságának, méltó módon állítottak emléket Újbudán, ahová bárki ellátogathat, elhelyezve egy koszorút, egy szál virágot.

Forrás: Rockbook
Fotók: Rockbook, HardRock

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x