fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Emléktáblát kapott Bencsik Sándor Újbudán

bencsik sandor emlektabla ujbudaA P. Mobil, Pandora’s Box együttes elhunyt gitárosának, Bencsik Sándornak az emléke előtt tisztelgett Budapest Főváros Újbuda Önkormányzata, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, a családtagok, a pályatársak, a barátok és mindenki, aki tisztelte, szerette a zenészt.

Bencsik Sándor születésének 65., halálának 30. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak nemrég Újbudán, a Lecke utca 4. szám alatt.

Az avatón részt vett Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Dr. Molnár László, Újbuda polgármestere, Dr. Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökhelyettese.

A megemlékezésen a P. Mobil két tagja, Baranyi László és Szebelédi Zsolt előadtak három dalt Bencsik Sándor emlékére.

A zenész Budapesten született 1952. szeptember 15-én. A P. Mobilhoz 1973-ban csatlakozott. Sok ikonikus dalt köszönhetünk Schuster Lórántnak és Bencsik Sándornak, lásd Menj tovább, A király, Tűzimádó.

bencsik sandor

Számos zenekarban megfordult a gitáros-zeneszerző, majd külföldre távozott, s 1987. szeptember 23-án, egy ausztriai menekülttáborban hunyt el, tisztázatlan körülmények között.

Életének, munkásságának, méltó módon állítottak emléket Újbudán, ahová bárki ellátogathat, elhelyezve egy koszorút, egy szál virágot.

Forrás: Rockbook
Fotók: Rockbook, HardRock

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x