HírekMotorokMotorozás

Először szerepel Csepel motorkerékpár a BÁV aukcióján

Csepel motorkerékpár a BÁV művészeti aukciójánElőször szerepel oldtimer motorkerékpár a BÁV művészeti aukciójának tételei között, amelyekre december 6-7-én lehet majd licitálni a MOM Kulturális Központban.

A hagyományos árverési kínálatban meg lehet találni egyebek mellett Teleki Sámuel erdélyi főkancellár kínálótálját, több Vaszary János- és Rippl-Rónai József-festményt, valamint egy nyolc millió forintról induló Breguet arany karórát is – közölte a BÁV az MTI-vel.

A BÁV 80. művészeti aukcióján két oldtimer motorkerékpárral is kedvez a veterán járművek rajongóinak. Az egyik egy kétütemű, 250 köbcentis modell, amely 1953-ban készült a Csepeli Motorkerékpárgyárban. Az ikerdugattyús néven emlegetett Csepel 250 U típusú darab 2,4 millió forintos licitről indul.

Mivel kevés készült belőle, kevés is maradt fenn, ezért igen felértékelődött azóta.

“1948-ban kezdték el a tervezését, 1949 őszén már bemutatták a budapesti ipari vásáron, de a sorozatgyártás csak a következő év tavaszán kezdődött.” – olvashatjuk az Origo cikkében. – “…általában röviden csak 250/U modellnek emlegetjük az ikerdugattyúsokat, a pontos típusszám 250/50 U. Itt az 50-es szám a típus gyártásba vételének évére utal.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A festmények között Vaszary János 1901-ben készült Nő enteriőrben című képe 3,6 millió forintos, míg a Tatai park című alkotás 18 millió forintos kikiáltási árról indul. Rippl-Rónai József Olvasó dáma című festményének licitje 7,5 millió forintnál kezdődik, Kernstok Károly Nyergesi kert című alkotása pedig 5,5 millió forintos kezdő áron szerepel a katalógusban. Utóbbi különlegessége, hogy a művész egy korábbi, a Fának támaszkodó fiúakt tanulmányát ennek a képnek a hátuljára készítette el. A festő célja vélhetően a vászon újbóli felhasználása volt.

Csepel motorkerékpár a BÁV művészeti aukcióján

Az aukciós tételek között szerepel egy Patek Philippe arany zsebóra is, amelyet eredeti dobozában és csaknem 100 éves tanúsítványával együtt, szinte érintetlen állapotban árvereznek el, 900 ezer forintos kikiáltási árról, egy Breguet Tradition arany férfi karóra pedig 8 millió forintról indul. A mintegy 250 éves manufaktúrából származó darab hagyományos, kézi felhúzós szerkezettel rendelkezik, és egyedi kialakítású számlapján különálló segédkörök szolgálnak két választott időzóna megjelenítésére.

Az ékszerek között a Bulgari B.Zero1, a Chopard Happy Diamonds és a Cartier Love kollekció darabjaira lehet majd licitálni, de számos egyedi briliáns is szerepel a kínálatban. Az ékszerkollekció kiemelkedő darabja egy sárga, több mint négy karátos gyémántgyűrű, amelynek kikiáltási ára 10 millió forint.

csepel motorkerekpar a bav muveszeti aukciojan 2

Kellner Ágnes antropozófus a Magyar Waldorf Szövetségre hagyott tárgyai közül hat ékszert bocsátanak árverésre, de szerepel a kínálatban Teleki Sámuel erdélyi főkancellár 72 darabos étkészletének egyik darabja, egy ezüst kínálótál is, amely 7,2 millió forintos árról indul majd. A sorozat egyes elemei jelenleg az Iparművészeti Múzeumban találhatók. Az aukción több Zsolnay műtárgy is szerepel, amelyek közül kiemelkedik egy 1,8 millió forintról induló különleges szecessziós váza is.

Az árverést megelőző másfél hétben a licitre kínált mintegy 700 tétel személyes megtekintésére a BÁV ART Aukciósházban ingyenes kiállítás keretében nyílik lehetőség, november 26. és december 4. között, de az árverési tételek a BÁV honlapján is megtekinthetők.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük