MotorokMotorozás

Egy Simson egy 150 kilós emberrel és egy 50 kilós tápos zsákkal is eldöcög

 

csokken a robogopiac 4Régiós verseny a használtpiacon

Egyre kevesebb használt robogó érkezik Olaszországból, mert ott is kevés a használtan eladásra kínált robogó és a piacon elérhetők ára pedig hasonló a magyarországihoz. „Az árak növekedésében komoly szerepet játszik, hogy nagyon sokan hordják a használt robogókat Olaszországból. A magyarok mellett a román, a lengyel és számos más térségbeli országokból érkező kereskedők jelentek meg az olasz piacon és az élénk kereslet az árak növekedését hozta magával” – világított rá az ügyvezető igazgató.

Növekedés az alkatrészpiacon

A motorkerékpár-alkatrészeket is forgalmazó Moped91 Kft. adataiból világosan látszik, hogy az öt-tíz éves kínai robogók elkezdtek komolyabb szervizre szorulni és a tulajdonosok nem lecserélik ezeket a motorokat, hanem folyamatosan javítják őket. „Cégünknél a kínai robogóalkatrészek forgalma több mint 40 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest” – tette hozzá Csima Béla.

A minőséget választják

A cég forgalma a belföldi piacon 15 százalékot emelkedett, köszönhetően annak, hogy a kereskedők és a végfelhasználók közül egyre többen hajlandók megvenni a jobb minőségű alkatrészeket. „Sokaknak elegük lett a bizonytalan eredetű és kérdéses minőségű alkatrészekből. A garancia és az egyéb szolgáltatások miatt egyre többen keresik fel az alkatrészüzleteket a kétes webáruházak helyett. Ott vásárolnak, ahol világos az alkatrész beszerzési útvonala és a garanciás feltételek”.

Sokan előkeresik a régi Simsonokat

Több éves és egyre inkább növekvő trend, hogy a már néhány évtizede a fészerben rozsdásodó Simson motorokat egyre többen veszik elő és újítják fel. Ez a Moped91 Kft. által kizárólagosan forgalmazott, Simsonokhoz való MZA német eredeti gyári alkatrészek és az Eastzone német minőségű alkatrészek forgalmán is jól látszik. Ezek keresettek a környező országokban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában is. A Moped91 Kft nemcsak hazánkban, hanem számos környező országban is forgalmaz Simson-alkatrészeket.

A Simsonok vitathatatlan előnye mind a mai napig, hogy ebben az árkategóriában nincs hasonló, nagy kerékkel gyártott motor. A nagy kerék előnye a kis kerekű robogókkal szemben, hogy terepen, rosszabb földúton sokkal jobban elmegy. Emiatt rendkívül kedvelt a horgászok és kiskertbe járók körében. Náluk a teherbírás is fontos, márpedig egy Simson, akár egy 150 kilós emberrel és egy 50 kilós tápos zsákkal is eldöcög.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

csokken a robogopiac 1csokken a robogopiac 1

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük