CsajokKiemeltMotoros csajok

Ducsai Szimonetta Lejla: Hálás vagyok apukámnak, hogy egy olyan dolgot adott nekem, amit senki sem vehet el tőlem!

ducsaiszimonetta4Egészen kisgyermekkorom óta oda vagyok a motorokért. Családi örökség: a nagyimtól kezdve a nagynénémig mindenki motorozott a családban.

Még nem töltöttem be a 12. életévemet, amikor apukám elővette az ő gyerekkori Simson S51-es motorját a garázsból, és felújjította, hogy én is megtanuljam a motorozás rejtelmeit.

Amióta az eszemet tudom, mindig könyörögtem neki, hogy tanítson meg, de azt mondta, hogy akkor tanít majd meg, ha felnövök hozzá. És végre majdnem a 12-ik évemnél eljött, amire eddig vártam!

Színtisztán emlékszem rá, egy hétvégi nap volt, a hó olvadozott és kimentünk egy aszfaltos mellékútra, ahol életemben először egyedül kezeltem a kis gépet. A váltással, indulással, megállással gondok voltak, a lábam ekkor még alig ért le róla, de csak húztam neki.

ducsaiszimonetta3Már akkor éreztem, hogy ez az érzés, ami ekkor eltöltött, rabul ejt és függővé tesz. Körülbelül egy hét múlva már egyedül kitoltam a garázsból, berúgtam és mentem a kertek alá.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Később már felültek mögém a szüleim, a barátok, és belejöttem, mint kiskutya az ugatásba. Rengeteget motoroztam persze a kertek alatt, jogosítvány nélkül, néha elzárt benzincsappal.

szimike132 profilja!

Megtanultam a Simson betegségeket és gyógyításukat. Volt egy kis motoros banda is, én voltam az egyedüli lány benne. Aztán lassan felcseperedtem és keveselltem az 50 ccm-t.

Honda CBF125 2013 Teszt – kicsi de haladós!

Tavaly kaptam egy vadi új motort (Honda CBF125), amit olyan izgatottam vittem el az első körre, mint a Simsont még a kezdetekkor. Idén januárban elkezdtem a jogosítványt, a B és A1 típusú kategóriákat egyszerre csináltam, hogy minél hamarabb meglegyenek.

ducsaiszimonetta2Júniusban végül kézhez kaptam a rózsaszín plasztikkártyát, és természetesen azóta a motor nem sokat pihent. Nincs megállás! Mivel már volt némi gyakorlatom a közlekedésben, simán ment a motoros forgalmi vizsga is.

Nekem a motorozás egy nagyon fontos dolog az életemben: olyankor más embernek érzem magam, szabad vagyok. Leírhatatlan érzés tölt el motorozás közben!

Hálás vagyok apukámnak hogy megtanított, egy olyan dolgot adott nekem, amit senki sem vehet el tőlem! Sok motoros találkozóra és más motoros programokra is szívesen járok.

Bár kihagytam, de szereztem ám sérülést is, de nem motoros, aki még nem esett el!

ducsaiszimonetta1

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük