EseményekMotorkiállítás

Bandaháború és motorszépségverseny Olaszországban

Az elmúlt hétvégén egyszerre két nagyszabású motorkiállítás is zajlott Olaszországban, egymástól nem is olyan távol. De valószínűleg nem ez volt az oka annak, hogy a veronai kiállítás parkolójában a két rivális mortoros banda, a Hells Angels és az Outlaws összecsapott egymással és a rendőrökkel. Borsay Szabolcs és Mikeboy a tradicionális, idén 15. alkalommal megrendezett padovai kiállításon mutatkoztak be.

A padovai Bike Exponak régi hagyománya van, immár 15 éve minden januárban megrendezik ezt a kiállítást. Eredetileg a Hells Angels padovai chaptere rendezett minden évben motorszépségversenyt az olasz városban, majd ebből a rendezvényből nőtte ki magát először a Bikers Life magazinnal közösen szervezett bikeshow, majd a nemzetközi motorkiállítás, a Bike Expo. Ahhoz, hogy a nagy cégeket, a fizetőképes kiállítókat is el tudják érni, a klub lassan háttérbe vonult, így az évek alatt egy „politikamentes” független motoros rendezvény lett, ami többszázezres közönséget vonzott.

Igenám, de a kiállítás szervezői, Paola Somma és férje Francesco Agnoletto, valamint a Bikers Life magazin tulajdonosa és a bike show szervezője, Moreno Persello egy évvel ezelőtt összevesztek. Moreno érthető módon nem akarta feladni a jól prosperáló, hosszú évek során létrehozott sikeres Bike Expot, ami az AMD motorépítő világbajnokság egyik selejtezője is évek óta.

Ellenfele Paola, aki évtizedek óta rendezvényszervezésel és marketinggel foglalkozik, szintén ragaszkodott a korábban elért sikereihez, és nyilván a várható bevételhez. Egy nyilatkozatában azt mondta, hogy – ő is – saját gyermekének tekinti a kiállítást.

Még több kép Padovából

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Paola végül mindössze 80 km-re Padovától, Veronában meg is találta a megfelelő helyszínt, és a Bike Expo Show Padova névhez igencsak hasonló, jól összekeverhető nevet választott: Motor Bike Expo Verona. A történet persze itt még nem ér véget, ugyanis veronában is rendeztek motorszépségversenyt a konkurens custom magazin, a Freeway bevonásával. A Bike Expo névért még megy a harc, és talán ha eldől, hogy ki használhatja tovább, majd az is kiderül, hogy melyik lesz az az egy kiállítás, amelyik a szokásos januári időpontban életképes marad.

Még több kép Veronából

Azt hogy pontosan hogy kerül a képbe a Hells Angels MC és az Outlaws MC bandaháborúja, csak a résztvevők tudhatják. Valószínűleg a kiállításokhoz nincs köze, hanem a területi érdekeltésgekért, folyik a harc Olaszországban is a két klub között. Az biztos, hogy két évvel ezelőtt már volt egy verekedés a padovai kiállításon, amikor egy Hells Angels tagot megkéseltek az ellenséges banda tagjai. Bolzanoban pedig egy halálos áldozatot követelt egy korábbi lövöldözés.hellsangels verona expoAzóta minden évben nagy létszámmal demonstrál mindkét klub Padovában. Idén sem volt ez másként, a Bike Expo környékén 300-400 fővel volt jelen minkét csapat, és a rendőrség folyamatosan ellenőrizte az autópályákat, hogy megelőzze a bajt.

Talán épp a látványos rendőri jelenlét miatt, a klubok ezúttal Veronában (is) adtak egymásnak randevút. A kiállítás előtti hatalmas parkolóban csaptak végül össze, miután áttörték a rendőrség élő kordonát. A rendőrök közül huszan könnyebb sérüléseket szenvedtek, két csendőrt kórházba kellett szállítani, és a város helyettes rendőrkapitánya is megsérült.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük