fbpx

Az állatok köztünk közlekednek – Vadbarmok az utakon

 

Autópályán messziről villog, hogy ő jön, és ha nem húzódsz le előle időben, mert mondjuk nem vetted észre, vagy melletted egy másik jármű halad, akkor büntet, önbíráskodik. Jobb esetben nagyon közel húz el melletted, vagy egyszerűen nem is lassít, és jobbról előz. Ha felbosszantod, akkor egyéb trükköket is bevet, hogy megleckéztessen.

Először rád megy 20 centire, majd eléd vág, és féklámpát villantva lassít. A parasztabbja fékez is ilyenkor, amivel már hirtelen lassításra kényszerít. Ha pedig teljesen begőzöl, akkor padlóig nyomja a fékpedált úgy, hogy ha nem jók a reflexeid, már bele is rongyoltál hátulról. Marhára nem érdekli, hogy lesz-e belőle baleset. Elvesztette már az önkontrollt.

Motorkerékpáron ülve ezek az akciók sokkal veszélyesebbek, mintha egy autóban ülnél. 130-140-es tempónál megcsúszni autóval sem vicces, nem hogy motorral. Az állat egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy amit művel veled, hogy tettével kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát, ami bűncselekmény, és évekre rács mögé kerülhet érte. Persze, megérdemli, hogy bezárják, de ha te belerokkansz, akkor ez nem lesz vigasz számodra. Az elvesztett lábad, a megroppant gerinced nem fog rendbe jönni ettől. A megelőzés, az okos enged, szamár szenved frázis alkalmazása az, ami téged megvéd.

Tény, hogy elég kevés állat jár köztünk, de a nagy számok törvénye alapján mindenhol van belőlük. A rend őrei nem lehetnek ott minden helyzetben, hogy az ilyet kiszűrjék a tömegből, de remélhetőleg megritkítják a vadállományt, mert a vadak éhesek, és kell nekik a préda bármi áron is.

Ahhoz, hogy ne válj trófeájukká, neked is sokat kell tenned. Nem bízhatsz abban, hogy a szabályok, a protektorok, a rendőr bácsi jelenléte megvéd. Ha kicsit is figyelmes vagy, megláthatod az ilyen ragadozókat elég hamar, és csak annyi a dolgod, hogy elkerülöd őket jó messzire. Ha ez mégsem sikerülne, mert célba vett, egyáltalán ne tanúsíts agresszivitást viszonzó magatartást, mert az csak olaj lesz a tűzre, és neked lesz rosszabb.

A saját testi épséged védelmében türelmet kell gyakorolnod akkor is, ha neked van igazad. Jobb egy darabban, egészségesen, rossz emlékekkel hazaérni, mint összetörve feküdni a kórházi ágyon, miközben szétvet a düh a helyzet miatt, és később a lassú igazságszolgáltatás menete őröl fel. Ugye jobb, ha elengeded az állatokat?

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x