CsajokTetkó a csajokon

A tetoválás színe a vércukor-szinttel változik

vercukorszint meresA cukorbetegek életét teheti valamelyest könnyebbé az a tetoválófesték, amely az alany vércukorszintjének megfelelően változtatja a színét.

Egy korábbi írásunkban már beszámoltunk az úgynevezett e-tetoválásról, amely a szívbetegeket érinti. S most így egy újabb remek ötlet!

A Harvard Egyetem és a MIT kutatói fejlesztettek ki egy olyan tetoválófestéket, amely a test vércukor- és ph-szintjéhez igazodva változtatja a színét – ez a DermalAbyss.

A tetoválófesték helyett, bioszenzorokat, vagyis olyan folyadékokat használtak a kutatók, amelyek a véráram változásaira változnak, s így az emberi bőrön más színt mutatnak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kísérleti stádiumban lévő festék méri a ph-értéket, valamint a vér nátrium- és glükózkoncentrációját. Így tehát, ha magas a ph-érték, akkor bíborlila és rózsaszínes árnyalatok váltakoznak; magas glükóz-szintnél barna lesz a tetoválás; magas nátrium-szint esetén megzöldül – UV-fény hatására.

Interaktív kijelző lesz ezáltal az ember bőrfelülete – ami mai digitális világunkban már egyáltalán nem meglepő újítás. A festék nem kapcsolódik közvetlenül a véráramhoz, ha belegondolunk, hanem “az élőlények sejtjeinek közvetlen környezetét alkotó intersticiális folyadékot (nyirkot) monitorozza” (filter.hu).

És hogy miért olyan fontos felfedezés ez a cukorbetegséggel küzdők számára? Azért, mert így nem kell majdan más eszközökkel naponta mérniük a vércukorszintjüket.

Bármilyen tetoválás mintát választhatnak, s így, mondhatni kellemest a hasznossal, lesz egy szép tetoválásuk, ugyanakkor mindig tudni fogják, mennyi a vércukorszintjük.

Forrás: filter.hu
Fotó: hazipatika.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük