HírekKultúraMotoros zene

A rock konzerválja a csajokat!

heart rock bandNem csak a férfi rock zenészekre igaz, hogy „a rock tartja egyben őket”: van egy női testvérpár, akik majd’ 50 éve a pályán vannak. Ann– és Nancy Wilson a kanadai Heart együttes alapítói, akik napjainkban is zúznak a színpadon.

Amikor először meghallottam az „Alone” című dalukat, elvarázsolt Ann hangja, mert csodaszép. A dalszerző/énekes/gitáros nővérek ritka jelenség a rock zenei életben, hiszen ennyi ideig kitartottak egymás- és a zenélés mellett.

A bandában fennállása óta persze volt pár tagcsere, de az alappillérek megmaradtak, Ann és Nancy. Játszott velük: Ben Smith dobos, Craig Bartock szólógitáros, Debbie Shair billentyűs, Dan Rothchild basszeros, Chris Joyner zongorista.

Az első albumuk 1976-ben jelent meg “Dreamboat Annie” címmel, melyen folkkal kevert hard rock szólt a közönségnek. Ekkor futottak be, egyre nőtt a népszerűségük, sokat koncerteztek.

Majd kicsit visszaestek, de 1985-től ismét fellendültek, sok gyönyörű balladájuk született ekkoriban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Több mint 30 millió lemezt adtak már el világszerte és rendszeresen szerepeltek az amerikai Billboard albumlista Top 10-ében. Rájuk azt lehet mondani, hogy masszívan, folyamatosan benne voltak/vannak a rock életben.

Legnépszerűbb dalaik a már említett „Alone”-on kívül, „What About Love”, „If Looks Could Kill,” „Never,” „Barracuda” és így tovább…

2013-ban nagy megtiszteltetés érte őket, ugyanis beiktatták a bandát a Rock and Roll Hall of Fame tagjai közé. (Rock and Roll Hall of Fame: „A Rock and Roll Hall of Fame and Museum egy múzeum az Erie-tó partján az Ohio-beli Cleveland városában az Amerikai Egyesült Államokban. Célja, hogy emléket állítson azon ismert művészeknek, producereknek és egyéb személyeknek, akik a zeneiparra és azon belül főleg a rock and rollra nagy hatással voltak.” (Forrás: Wikipédia)

heart rock band1heart rock band2

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük