fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

A Nimbus márka több mint 60 év után elektromos változatban tér vissza

Nimbus a dán elektromos motorkerékpárA Nimbus név valószínűleg nem lesz ismerős a legtöbb motoros számára, de Dániában nagy rajongótábora van a márkának, mivel ez az az egyetlen dán motorkerékpár-gyártó.

1919 és 1960 között a Nimbus kiváló minőségű motorokat értékesített, amelyeket soros négyhengeres motorok hajtottak, amelyeket hosszirányban szereltek a vázba, mint az Excelsior Henderson vagy az Indian négyes motorokat. A vállalat a Fisker and Nielson porszívógyártó cég része volt, amely ma a Nilfisk név alatt él tovább, és amely most a Nimbus márkanevet licencbe adta Claus Clausennek, hogy egy új elektromos motorkerékpáron használhassa.

Az utolsó Nimbus motorkerékpár az 1934 és 1959 között gyártott C típus volt, és az új gép ebből az ősből merít ihletet. A Type E névre keresztelt motorkerékpár egy hamis merev vázat használ. Valójában egy lengőkar van elrejtve a hátsó vázkerekek között, és egy monoshock van elrejtve az egyszemélyes vezetőülés alatt.

A váz közepét egy nagy akkumulátorcsomaggal és egy elektronikai egységgel töltötték ki, ahol normál esetben a motor ülne. Az elektromos motor a lengőkar tengelyével koncentrikusan helyezkedik el, biztosítva, hogy a szíjvéghajtás feszültsége a felfüggesztés teljes rugóútján egyenletes legyen.

A vállalat 2023 júliusában részvénykibocsátást indított, hogy forrásokat gyűjtsön a Type E projekthez, valamint egy ezzel egyidejűleg fejlesztés alatt álló elektromos segédmotoros kerékpárhoz.

 

Forrás

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x