fbpx
EseményekHírekMotorverseny

A King Of The Baggers versenysorozat Európába tart

A King Of The Baggers versenysorozat Európába tartA King Of The Baggers sorozatnak hamarosan útlevélre lehet szüksége, ugyanis a brit Superbike bajnokság promótere “promóciós partnere” lett a KOTB-nak Európában. Feltételezzük, hogy ez egy közelgő brit vagy európai bajnokságot sejtet, de az alábbi sajtóközlemény nem szolgál részletekkel.

Azt is tudjuk, hogy a MotoGP világbajnokság promótere, a Dorna érdekelt abban, hogy a 2024-es szezonban a KOTB-t támogató futamként használja, valószínűleg a Circuit of the Americas texasi fordulóján. Az egész világ egy színpad!

King Of The Baggers Európában

A MotoAmerica, Észak-Amerika első számú közúti motorkerékpárverseny-sorozata és a MotorSport Vision Racing (MSVR), a Bennetts British Superbike Series promótere megállapodást kötött, amelynek értelmében az MSVR lesz a MotoAmerica King Of The Baggers sorozat európai promóciós partnere.

A rendkívül népszerű MotoAmerica King Of The Baggers bajnokság valóban nem hasonlít semmi máshoz, mivel az amerikai gyártmányú Harley-Davidson és Indian V-twin túramotorok nagymértékben átalakított motorjai szerepelnek benne. A feltörekvő osztály 2020-ban indult a MotoAmerica sorozatban, egy egyszeri meghívásos versenyen a WeatherTech Raceway Laguna Seca versenypályán.

A verseny átütő sikert aratott, és a sorozat 2021-ben háromfordulós bajnoksággá nőtte ki magát, amelyben az Indian Motorcycles és a Harley-Davidson gyári csapatai, valamint a jól ismert V-twin utángyártó cégek által támogatott csapatok is részt vesznek. A bajnokság növekedése tovább folytatódott. A jelenlegi 2023-as szezon 14 futamból áll, a MotoAmerica hét fordulóján sztárfellépőkkel teletűzdelt rajtrácson, köztük a sorozat nyitóversenyén a Daytona International Speedway magas partján a floridai Bike Week alatt.

Az új megállapodás értelmében az MSVR különböző helyszíneket, sorozatokat és eseményeket fog értékelni Európa-szerte, és egy versenysorozatot fog tervezni.

“A MotoAmerica King Of The Baggers sorozat növekedése fenomenális volt, és népszerűsége sok új nézőt hozott a bajnokságunkba, akik közül viszont sokan Superbike-rajongókká is váltak” – mondta Wayne Rainey, a MotoAmerica elnöke. “A MotorSport Vision Racinggel és Stuart Higgs-szel való kapcsolatunk tökéletes partnerré teszi őket, hogy segítsenek nekünk eljuttatni a MotoAmerica King Of The Baggers-t az európai versenyrajongókhoz.”

Az MSVR BSB sorozat igazgatója, Stuart Higgs így zárta mondandóját: “Nagy érdeklődéssel figyeltem, ahogy a MotoAmerica King Of The Baggers sorozat teljesen egyedülálló, hihetetlenül látványos motorsport-látványosságával az USA-ban a rajongók, a motorkerékpár-ipar és a média figyelmét egyaránt magára vonta. Biztos vagyok benne, hogy a sorozatot új európai közönség számára is tovább tudjuk fejleszteni, és meg tudjuk ismételni a már elért sikert.”

 

Címlapfotó: Brian J. Nelson

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x