fbpx
EseményekHírekMotorverseny

11. helyről ütötték ki Sebestyén Petit a vasárnapi VB futamon!

Sebestyén Peti Supersport Világbajnokság
FIM Superbike World Championship, Round 04, 22-25. July 2021, WorldSSP, Assen, Netherlands

Felemás érzésekkel kezdődött a Supersport-világbajnokság pénteki napja Sebestyén Peti számára. Az FP1 ígéretesen indult, Peti végig a TOP10-en belül tudott motorozni.

A délutáni edzés azonban már szerencsétlenebbül kezdődött, az FP2 első köreiben egy másik versenyző nekiment, aminek egy esés lett a vége, így sajnos értékes edzésidő veszett el.

A szombati Superpole elképesztően szoros volt, Peti 7 tizedet tudott javulni az előző naphoz képest, az első 15 pilóta pedig bő 1 másodpercen belül volt. Végül 10. helyen végzett a Supersport-világbajnokság csehországi futamán.

A szombati erős verseny után magabiztosan várta a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a vasárnapi versenyt. A rajt remekül sikerült, a 11. helyen motorozott Peti, ám sajnos a verseny végén egy másik versenyző sportszerűtlen manőverével kiütötte Őt. Bár az esést sikerült elkerülni, rengeteg időt és pozíciót vesztett a VB egyetlen magyarja.

Már a reggeli warm up-on is technikai problémákkal küzdött Sebestyén Peti és csapata az Evan Bros. Racing Team. Ennek ellenére azonban mindenki bizakodva várta a hétvége második futamát, hiszen szerettek volna a szombati tapasztalatok alapján ismét egyet előre lépni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Sebestyén Peti Supersport Világbajnokság
2021 FIM Superbike World Championship, Round 05, WorldSSP, Most, Czech Republic, August 06-08, 2021

“Nem igazán örülök a mai napnak, a tegnapi stabil verseny után reméltem, hogy ma sikerül még jobb eredményt elérni. A 11. helyen haladtam, ami pozícióban nem rossz, de tempóban nagyon küszködtem, úgy tűnik, hogy rossz irányba mentünk el a beállítások terén. A végén az egyik pilóta nekem jött, sikerült megfognom, hogy ne legyen belőle esés. A sóderágyban azért nem volt könnyű dolgom, köszönet Czúni Lacinak és a CL4 Motorsportnak a cross edzésekért, mert arra ennél a manővernél nagy szükségem volt. Nagy kár a mai napért, Navarrára viszont drasztikus változtatásokat kértem a csapattól.” – értékelt a HUMDA pilótája.

A Superbike-világbajnokság 2 hét múlva, augusztus 20-án tér vissza Spanyolországban, Navarrában, ahol Mosthoz hasonlóan először rendeznek majd futamot.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x