fbpx
Hírek

Újabb mentőmotorok az OMSz-nél

mentomotor 20100610 1A tavaly átadott Harley-Davidson után június 10-én három újabb, életmentő felszereléssel ellátott Honda Pan European típusú mentőmotort adományozott az Erste Leasing cégcsoport a mentőmotorosoknak.

Az Országos Mentőszolgálat motoros szolgálata immár hat éve működik nagy sikerrel: bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek gyorsabban tudják megközelíteni egy-egy baleset helyszínét, ami adott esetben életmentő lehet.

Megyeri István, az Erste Leasing elnök-vezérigazgatója az adományozással kapcsolatban elmondta: “az Erste Leasing kiemelten fontosnak tartja a közúti közlekedés biztonságának fokozását, ezért is döntött úgy, hogy szorosan együttműködik az OMSZ-szel, és a nehéz gazdasági körülmények ellenére idén újabb három motorkerékpárt adományoz a motoros szolgálatnak.”

Dr. Simon Marianna az OMSZ főigazgatója-helyettese hozzátette: “nemzetközi példák alapján 2005-ben állították szolgálatba Magyarországon az első mentőorvosi motort, melyből ma már négy üzemel folyamatosan. A nagyteljesítményű motorokkal, teljes életmentő felszereléssel vonuló orvosok, mentőtisztek mellett 2008 óta robogós elsősegélynyújtók is tevékenykednek a nyári idényben. 2009-ben az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai több mint hétszáz esetben nyújtottak segítséget balesetek, rosszullétek helyszínein, járműveik több mint 50 ezer kilométert futottak.”

“Számos korábbi eset bizonyítja, hogy bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek gyorsabban és hatékonyabban tudnak megközelíteni egy-egy baleseti helyszínt, ami adott esetben akár emberéletekben is mérhető. Mivel mentőmotorok rendkívül korlátozott számban állnak az OMSZ rendelkezésére, ezért különösen nagy öröm az Erste Leasing újbóli adománya” – emelte ki az OMSZ főigazgatója.

“A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak a járműhöz jutásban legyen partner, hanem abban is, hogy az ügyfeleik biztonságosan tudjanak közlekedni. A mentőmotor a tapasztalatok alapján 90 százalékban autósokat ment, így az újabb motorok ennek a törekvésnek is a szimbólumai” – emelte ki Megyeri István elnök-vezérigazgató.mentomotor 20100610 2mentomotor 20100610 3mentomotor 20100610 5

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x