Hírek

Traffi a motoron

traffiamotoron copyA francia kormányt sem kell félteni, ha pénzbehajtásról van szó.

A francia autósokat és motorosokat az év végétől eggyel több szem figyelheti majd az utakon. Nem elég, hogy a telepített traffipaxok, és a megelepetésszerűen felbukkanó rendőrök is akármikor elkaphatják a gyorshajtó sofőröket, mostmár a közlekedésben részt vevő motorokról is lehetőség lesz a járművek sebességének mérésére.

A mérőműszer kis mérete miatt távolról észrevehetetlen, egyelőre csak a motorral egy irányban haladók sebességének mérésére, és a kihágók lefényképezésére képes, a közeli tervekben azonban szerepel a szembeforgalom mérése is.

Nyáron kezdődik a tesztüzem, amely során fél éven keresztül három gyártó motorjain tesztelik majd a berendezést. Reményeik szerint a tesztüzem végére, azaz az év végére már minden megfelelően működik majd ahhoz, hogy élesben is használni lehessen.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük