Hírek

„Run Away! Fuss el!” nemzetközi kampány az erőszak ellen

runaway fusselA magyar ultrafutónő, Makai Viktória kegyetlen támadás és szexuális erőszak áldozata lett Budapesten, 2018 október 14-én. Az út szélén futó sportolónőt egy erős testalkatú férfi lerántotta, fejét véresre verte, majd szexuálisan bántalmazta.

Mindeközben több autó elhajtott mellettük az úton. A futónő férje felesége keresésére indult és megakadályozta a tragédiát. A támadót elzavarta és megmentette feleségét, akit azonnal kórházba szállítottak. Viktória ismerte támadóját, aki otthonukhoz közel a szomszédjukban dolgozott: „Felismertem. Minden reggel mosolyogva köszönt.” nyilatkozta.

A rendőrség a támadót még aznap este őrizetbe vette és megkezdődött ellene a büntetőjogi eljárás.

A többszörös magyar bajnok ultrafutónő kórházi ápolása után úgy döntött kampányt indít az erőszak ellen. Run Away! néven indított közösségi és médiahadjáratot, melynek legfőbb célja a figyelem felhívás! Saját sérüléseit és megpróbáltatásait felvállalva, meghökkentő őszinteséggel és nyíltsággal mutatja be egy fotósorozattal és személyes üzenetekkel gondolatait, érzéseit:

Makai Viktória
ultrafutó magyar bajnok,
2 gyerekes anyuka,
szexuális erőszak áldozata,
aki életben maradt

„Felelős vagyok a környezetemben történtekért, amiről ismeretem van, nem fogok csukott szemmel járni! Emberi történetek emberi érzéseket váltanak ki és tettekre sarkallnak, melyek a világot formálják. Formáljuk együtt!”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Run Away! kampány üzenetei címszavakban: Elmondtad valakinek? Nem neked szégyen! Te segítettél volna? Biztonságban érzed magad? Nyisd ki a szemed! Fuss!

„Bízunk benne, hogy gondolatokat sikerül ébresztenünk, amik előre viszik mindannyiunk védelmét. Örömmel vesszük, ha ezek a gondolatok közös erővel egy pozitív ügyért akár tettekre módosulnak. Talán a kampányüzenetek kapcsán mások is szívesen elmondanák, hogy velük mi történt, talán lesznek olyanok is, akik ennek kapcsán erőt merítenek a változáshoz. Ha vannak szervezetek, közösségek, akár magánszemélyek, akik tudnak azonosulni az üzenettel, örömmel vesszük együttműködési javaslatukat.”

A kampány mögé állt a Nagy Sportágválasztó, aki saját honlapján mutatja be a Run Away! kampány üzeneteit.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük