EseményekMotorverseny

Negyedik nekifutás

mams noi kupa 4 2A csajok a nyári szünet előtt utoljára álltak a rajtrácsra a Hungaroringen 2010. július 7-én a MAMS Női Kupa és VII. Dunlop-Trophy for Ladies 4. fordulójának versenyén.

Az időjárás ismét – mondhatni megszokott módon – támadásba lendült, annak ellenére, hogy a verseny tervezett időpontját megelőző napokban gyönyörű nyári idő váltotta fel a már-már kilátástalannak tűnő esős évszakot. A hét elejétől folyamatosan lesték a résztvevők a különböző időjós oldalakat, latolgatva, hogy a beharangozott hidegfront csak hűvösebb levegőt, vagy újra esőt is hozz erre a napra.

A hőmérséklet nem alakult túl kedvezően, és néhány esőcsepp is hullott ijesztgetésként az égből. Így utólag már elmondható, hogy mind a lányok, mint az OB különböző kategóriáiban induló versenyzők lényegében „szárazon” megúszták ezt a versenynapot. Ezúttal nem volt szükség a “wet race” táblára.

MAMS Női Kupa negyedik forduló

1. Kovács Nikolett
2. Kis Viktória
3. Koncsek Hajnalka

A reggel szokásos módon a lányok szabadedzésével indult. Tekintettel az egynapos lebonyolításra, az OB 125-ös kategória résztvevőivel osztozott a női mezőny ugyanazon időpontban a pályán. Az, hogy az OB 600, 750 és Open igen gyors mezőnyétől különválasztva tudták megtenni aznapi első „ébresztő” köreiket a női versenyzők, jó megoldásnak bizonyult. Különös tekintettel arra, hogy több hölgynek nem állt módjában az elmúlt hetekben gyakorolni, köridejét fejleszteni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A szokásos félórás időmérő edzésen a női mezőny immáron külön rótta a köröket. A lányok – igyekezve a lehető legjobb formájukat hozni – legfőképpen magukkal és a stopperórával vívtak harcot, hogy mindenki a saját maga számára a lehető legjobb rajtpozíciót tudja elfoglalni. Természetesen az időmérő edzés is ad még alkalmat gyakorlásra, nem csak a legjobb köridő hajszolása az egyetlen cél és feladat.

A verseny 15:10 perckor indult, a bokszutca 15.00 órakor nyitott. Sajnos a szurkoló tömegeken érezni lehetett, hogy ez a forduló hétköznapra esett, mert a rajtrács mellett nem sorakoztak fel annyian, mint a korábbi fordulók alkalmával a lányokat kémlelve.

Az élről Kovács Nikoletta Yamaha City Racing Team versenyzője vághatott neki a versenynek, közvetlenül utána két 1000-es motoron ülő hölgy következett. A rajt utáni besorolásnál a második helyről induló hölgy túl merészen próbált fordulni, ezért Nikinek korrigálnia kellett, hogy ne legyen belőle baleset.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük