KultúraMotoros zene

Magyar rockzenészek viszik színpadra a Nirvana akusztikus műsorát

nirvana acoustic a38 hajo 2018 december 09A magyar rockzenei élet hazai képviselői, december 9-én, a budapesti A38 Hajón különleges koncertre készülnek: a Nirvana 25 évvel ezelőtt rögzítette, mára már legendássá vált MTV Unplugged in New York című albumát, melyről a magyar srácok megemlékeznek.

Az ötlet Takács Vilkó és Lugosi Dani fejéből pattant ki, akik színpadra szeretnék vinni a teljes akusztikus műsort, olyan kollégák közreműködésével, mint Kocsis Máté, Ölveti Mátyás, Apey, Prepelicza Zoltán, Maszkura, és Lee Oliver.

Takács Vilkó (Hollywood Rose, Ganxsta Zolee és a Kartel) és Lugosi Dani (Wellhello, Polytrip) alkotják egyébként a Nirvana Acoustic duót, melyet három évvel ezelőtt hoztak létre. Fellépéseik során azt tapasztalták, hogy a Nirvana tényleg örök érvényű, s nagy az érdeklődés napjainkban is a zenéjük iránt.

Innen jött az ötlet, hogy mindenképpen megemlékezzenek a banda egykori híres akusztikus fellépéséről. De, hogy miért különleges ez az MTV-nél rögzített album?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az MTV 1989-ben indította el, a mai napig népszerű Unplugged sorozatát, melynek az a lényege, hogy világsztárok adják elő dalaikat, akusztikus hangszerelésben. Olyan hírességek léptek már fel itt, mint a Bon Jovi, az Aerosmith, Lenny Kravitz, a Pearl Jam. 1993-ban pedig a Nirvana állt a kamerák és a nézők elé.

Kurt Cobain zenekarának ekkor rögzített produkciója, persze a későbbiekben lemezen is megjelent, s a rajongók körében kultikusnak számít. Méltán emlékeznek meg tehát a srácok erről a híres felvételről.

nirvana acoustic takacs vilko lugosi dani

Forrás: Rockbook Fotók: Rockbook, Nirvana Acoustic

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük