KiemeltMotorokMotortesztek

Harley-Davidson Press Ride Street Glide 2016 teszt

harley davidson openroadfest pressride 2016 27Aztán persze a szokásos módon eltévedtünk. Kiderült mindenki tudja a célt, csak talán a túravezetőnek nem mondták, vagy valami hasonló, ki tudja hogyan módosult ez az infó, amíg hozzám elért… Aztán végül csak kikötöttünk Szentkirályszabadján, a reptéren, ahol egy drónkamerával vártak minket, a tér közepén egy ultralájt kisröpzivel.

Spontán módon nekiálltunk körözni a repülő körül, gondolom mindenki a parkolóhelyet álmodta meg, hát azt a felvételt szívesen elkunyerálnám, mert tuti jól nézhetett ki felülről az a keringés. Aztán sorba álltunk, fotózkodtunk, megnéztük a hangárban a gurigákat, mentünk egy videózásra való kört a reptéren, aztán visszaindultunk.

A végsebességet a kulturált csapatban motorozás kedvéért nem próbáltam, de ahogy ki tud lőni a guriga az ember feneke alatt, az ott van rendesen. Egész jól kanyarodik, bár leérős az alja, de békésebb tatteros tempóban, abban a méltóságosban azért szépen muzsikál. Nem ezzel kell pályára menni, na! A széles plexi és kézvédő full szélvédelmet ad, gyakorlatilag nyitott plexivel simán motorozik az ember.

Még több kép a galériában

Útközben visszafele az egyik újságíró kartárs még mutogatott a zsebemre, kb. 2 mp-cel a telefonom elhagyása előtt szólt, a rezgéstől bizony kimászott a nyitott zsebem mélyén hagyott nyomil. Ezúton is hála és köszönet, a zsebeket meg mindenki csukja be motorozás előtt, mert elhagyja a jövő hetet is! Meg pláne ha van két ordenáré nagy oldaldoboz, a kacatkákat tessék oda behajigálni elhagyás ellen. Egyébként a motor ultraszéles, olyan mintha egy gőzössel kanyarodnál, autók közti kavirnyálásra nem javasolt.

harley davidson openroadfest pressride press 2016 8Kinek ajánlanám?

Rutinosabbaknak, pakolósaknak, világgámenőseknek, fullextrában gondolkozóknak.

Lepakoltuk a gurigákat, aztán csülökfalás, össznépi dumálás üvöltve a zenés kajáló sátorban. De azért aznap nem maradtam elhagyás nélkül, sikerült a fél pár kesztyűmet múlt idővé változtatni valahol a motorról lemászás, kajálás, dumálás és a másikra visszamászás között. Szóval ezen savanyodva épp rámoltam fel magamat a visszaútra, amikor is a Road Captain ott teremve mellettem felajánlotta gavallér módján a sálját kesztyűjét. Merthogy mi motorosok tartsunk össze. De főként gentelmanus szerintem.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Most mehetek vissza szombaton a sálat visszaadni… Remélem megtalálja a kesztyűmet addig. Ma eperlekvárt főzök, viszek majd neki belőle egy kis kóstolót.

Szóval ott van egy egész kamionnyi új HD tesztelni, lehet küzdeni értük és röfögtetni őket a nagyvilágban, hajráhajrá mindenkinek!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük