KultúraMotoros zene

Grammy díjas producerrel készül a Dungaree új lemeze

dungaree 1A szegedi stoner rock-ban utazó Dungaree zenekar április közepétől Londonban veszi soron következő nagylemezét, méghozzá a méltán híres  Grammy díjas producer, Liam Watson kezei között születik meg a srácok soron következő kiadványa.

Liam Watson fémjelzi többek közt a White Stripes – Elephant című lemezét, továbbá a zenekarhoz stílusban közelebb álló Electric Wizard is a Toe Rag stúdió falai között készítette el már három lemezét is.

 

A stúdió különlegessége, hogy a mai trendektől eltérően, teljesen analóg módon történik a felvételek készítése.  Olyan, mintha visszacsöppennénk a 60-as évekbe.

„Azt hiszem elég ritkán adatik meg ilyen alkalom egy magyar zenekarnak, hogy egy ilyen volumenű producerrel dolgozhat együtt a nagylemezén. Eszméletlenül izgatottak vagyunk az egész történet miatt. Teljesen más világ lesz egy analóg stúdió a már megszokott digitális világhoz képest, itt nincs sok javítási lehetőség, de ez adja meg az egész ízét-bűzét. A cuccaink elég mogorván szólnak, azokból az időkből való mind, mint maga a stúdió.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„A dalok sötétebbek lettek, igyekeztünk úgy írni őket, hogyha meghallja az ember, akkor ne sok hasonlóságot fedezzenek fel az előző anyagokhoz képest, de mégis megmondja, hogy ezek mi vagyunk. Sokat dolgoztunk rajtuk, teljesen más metódust követtünk, mint ezelőtt. Olyan elemet írtunk bele a dalokba, amik eddig csak nyomokban voltak felfedezhetők nálunk. Nem szeretünk jelzőket magunkra illetni, de valahogy mégiscsak a stoner rock, amit legtöbben mondanak ránk, pedig van még ebben bőven más is.  Morcos és hangos az egész – mesél a csapat terveiről Balogh Attila, a Dungaree basszusgitárosa.

A zenekar a lemezfelvételek után kezdi meg tavaszi turnéját, több angol, román és szerb dátummal.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük