EseményekHírekMotorverseny

Francesco Bagnaia megerősítette MotoGP világbajnoki címét

A Ducati uralja a versenysport világát: Francesco Bagnaia megerősítette MotoGP világbajnoki címétDucati dominancia: Francesco Bagnaia és a Ducati Lenovo Team Desmosedici GP versenygépe már a második egymást követő évben MotoGP világbajnok, ami a Borgo Panigale cég rekordszezonját koronázza meg.

A Ducati szenvedélye és technológiája a nemzetközi szintű versenyzés mércéje: egyetlen más motorkerékpár-gyártó sem tudta még két egymást követő szezonban megnyerni a MotoGP és a WorldSBK versenyzői és konstruktőri világbajnoki címét. A Ducati Corse 2023-as álomszezonja a WorldSSP-ben a versenyzői és konstruktőri világbajnoki cím meghódításával tovább gazdagítja a trófeatermet.

A határok azért vannak, hogy túllépjék őket. Kihívások, amelyeket le kell küzdeni. Rekordokat kell megdönteni.

A történelem megismétli önmagát. Campioni del Mondo! A Valenciai Nagydíjon elért első helyezésnek köszönhetően a Ducati Lenovo csapat olasz duója, Francesco Bagnaia és a Desmosedici GP Desmosedicije egymás után másodszor nyerte meg a MotoGP világbajnoki címét, és két másik Ducati pilóta előtt vezette a végső állást: Jorge Martín (Pramac Racing Team) és Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team) előtt. A MotoGP-ben elért Ducati dobogó megkoronázza a Ducati rekordszezonját, amely a kétkerekű világbajnokság összes fontos versenyén győzelmet aratott.

Amellett, hogy a Ducatisták számára világszerte hatalmas örömöt jelent, Bagnaia nagyszerű megerősítése a MotoGP-ben, Álvaro Bautista címvédése a WorldSBK-ban és Nicolò Bulega első sikere a WorldSSP-ben egy világos filozófiát bizonyít: Borgo Panigale-ban a fejlődés iránti vágynak nincsenek határai!

A Ducati Corse versenyszezonjának összes sikerét összekötő közös szál a mérnöki kiválóságban rejlik, amely a Desmosedici GP, a Panigale V4 R és a Panigale V2 motorokat a saját bajnokságukban a rajtrács legjobb motorjaivá tette. Valójában a három versenyzői világbajnoki cím meghódítása a Ducati hármas győzelmével párosul a gyártók kategóriájában, egy olyan történetben, amely ismét a Made in Italy tehetségről, szenvedélyről és elkötelezettségről szól.

A Ducati előtt egyetlen más motorkerékpár-gyártó sem volt képes két egymást követő szezonban megnyerni a MotoGP és a WorldSBK versenyzői és konstruktőri világbajnoki címét. A Ducati számára – amely az egyetlen nem japán gyártó, amely képes világbajnoki címet nyerni a MotoGP-ben – ez a harmadik versenyzői cím, míg a Borgo Panigale versenyzői által megnyert Superbike világbajnoki címek száma 16-ra emelkedett.A Ducati uralja a versenysport világát: Francesco Bagnaia megerősítette MotoGP világbajnoki címét

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A MotoGP 2023-as szezonja a Ducati motorok figyelemre méltó technikai fölényéről árulkodik, amelyek újraírtak néhány jelentős rekordot a legfontosabb kétkerekű világbajnokságban, mint például a legtöbb összesített győzelem egy szezonban (17 nagydíj a 20-ból) és a legtöbb különböző, legalább egy nagydíjat megnyerni képes versenyző rekordja (6 – Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martín, Zarco).

Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója így nyilatkozott a verseny után:

“Emlékszem, hogy egy évvel ezelőtt a világ minden tájáról érkező rajongókkal együtt ünnepeltük a MotoGP és Superbike világbajnoki címeket, elárasztva az örömtől és a lelkesedéstől. Ma ismét a rendkívüli boldogság állapotában találjuk magunkat, de ugyanakkor szeretném ezt a ‘tudatosság győzelmeként’ definiálni, hogy ebben a pillanatban a világ legjobbjai vagyunk a versenyzésben.

Pecco hihetetlen szezonon van túl, és ma újra átírja a történelmünket, ő lesz az első Ducati-pilóta, aki kétszeres világbajnok a MotoGP-ben. Szeretnék gratulálni Jorgénak is, aki az utolsó futamig lángra lobbantotta a címért folytatott párharcot, és Beznek, aki sokáig részese volt a világbajnoki kihívásnak.

A MotoGP összesített dobogós helyezése három Ducati-pilótát jutalmaz, és ez a legnagyobb és legnyilvánvalóbb bizonyítéka a kétkerekűek csúcsversenyében való fölényünknek. A fantasztikus 2022-es szezon után megerősíteni magunkat ezen a szinten egy összetett kihívás volt, amelyet szenvedéllyel és büszkeséggel fogadtunk. A hozzáértés és az elkötelezettség, amellyel mindenki dolgozott ebben a szezonban, lehetővé tette számunkra, hogy javítsunk a tavalyi eredményeken, és a MotoGP és a Superbike világbajnoki címek mellé hozzáadjuk a Supersport világbajnoki címeket.

A Ducati és a Ducati Corse minden hölgyének és urának azt szeretném mondani, hogy nem is lehetnék büszkébb, míg a Ducatistáknak azt ígérem, hogy ezúttal sem fogunk megelégedni, hanem azon fogunk dolgozni, hogy ismét győzni tudjunk.”.

A Valenciai Nagydíj kockás zászlajánál Bagnaia diadalát nagy lelkesedés fogadta a Ducati Lenovo Team boxában, a spanyol pálya Ducati Nagyszínpadán és a Borgo Panigale-ban is, ahol a Ducati dolgozói a cégnél felállított nagyképernyőre szegezett szemekkel élték meg a szezon utolsó versenyét.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük