HírekMotorbemutatóMotorok

Ez nem sci-fi, ez az Xturismo repülő motorkerékpár

Xturismo hoverbike repülő motorkerékpárAz Aerwins Technology Xturismo, amelyet “Luxury Air Cruiser”-ként írnak le, állítólag az első a személyszállítás egy teljesen új osztályában – gondoljunk csak a Star Wars rohamosztagosokra a Speederen az Endor erdei holdján a “Jedi visszatér”-ben, akik találkoznak egy drón stílusú légpárnás motorkerékpárral, és ez eléggé emlékeztet az Xturismóra.

Ez azonban nem sci-fi. Valójában az Aerwins, egy japán gyártó mutatta be az Xturismót a nemrég visszatért, újragondolt detroiti autókiállításon.

Mivel a technológia egyre közelebb visz minket az elektromos meghajtású repüléshez és taxikhoz, ez a gép valójában nem egy elektromos jármű, ahogy azt feltételezhetnénk, hanem egy jó öreg szénhidrogén meghajtású, belső égésű motorral meghajtott jármű akkumulátorral és elektromos vezérlőrendszeren keresztül történő autonóm irányítással.

A légpárnás motorkerékpár már kapható Japánban, és Shuhei Komatsu, az Aerwins alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy tervben van egy kisebb változat értékesítése az Egyesült Államokban 2023-ban. Ennek megvalósítása érdekében cége a NASDAQ tőzsdére való bevezetését tervezi a SPAC útján, amely 600 millió dollárra értékeli majd a vállalatot.

Az Xturismo az állítások szerint 40 percig képes repülni, maximális utazó hatótávolsága 40 km, sebessége pedig eléri a 62 mérföld/órás (100 km/h) sebességet. Súlya körülbelül 300 kg, mérete 3,7 m hosszú, 2,4 m széles és 1,5 m magas.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A hasznos tömege ajánlottan nem haladhatja meg a 100 kg-ot… és az ára? Egy messzi-messzi galaxisban, a remények szerint 777 000 dollárért lehet majd eladni – bár a Komatsu elmondása szerint a vállalat reméli, hogy 2025-re a kisebb, tisztán elektromos modell ára 50 000 dollárra csökken.

 

Forrás

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük