Hírek

Egy nő, egy motor és egy világ-körüli út

steph jeavons 01Április 4-én érintette a magyar fővárost az angol világutazó, amiről blogjában is megemlékezett.

Steph Jeavons nagy, és nemes fába vágta képzeletbeli fejszéjét. Tervei szerint a Rally4Life keretein belül körbemotorozza a világot. A 2014. március 27-i, észak-wales-i behajózást követően útja 6 kontinensen keresztül 42 országot érint majd. A túra teljesítése előreláthatólag 15 és 24 hónap közötti időintervallumot vesz majd igénybe, melyet befolyásolni fognak az utak, a felmerülő körülmények, technikai problémák. Mivel a főutakat, autópályákat elkerüli, így minden bizonnyal kalandos útra számíthat.

Szállása többnyire kétszemélyes sátra lesz. Ha küldetése sikerrel jár, ő lesz a második angol nő, aki ezt a teljesítményt véghez vitte, és ha eléri a hetedik kontinenst is (az Antarktiszt), ő lesz az első angol, és egyben az ötödik személy a világon, aki ezt az utat egyedül tette meg.

Hogy miért csinálja ezt végig Steph? Meg akarja ismerni önmagát, és az életet úgy, hogy a mindennapi élethez szükséges alapfelszereléseken kívül semmit nem használ. A közel két év alatt nélkülözni fog majd mindenféle luxust. Útjának legfontosabb célja mégis az, hogy minél többet tapasztalhasson, és teljesítsen az alapküldetésből, mely során a szegénységben élő családoknak és közösségeknek igyekszik segíteni a világ számos országában. Célja, hogy segítsen azzal, hogy tudatosságot visz az emberek életébe, így segítve elő boldogulásukat. A nemes cél során Steph támogatást és adományt gyűjt a Rally4Life-nak, miközben ő megvalósíthatja élete legszebb kalandját.

Steph jó kapcsolatot ápol a kanadai Rally4Life jótékonysági szervezettel, mely 2009 óta teljesít szolgálatot. Céljuk, hogy szerte a világon segítsenek a szegényeken, szükséget szenvedőkön. Így tevékenységük során enyhíteni igyekeznek azon családok helyzetén, akik ivóvíz, élelem, lakhely, egészségügyi ellátás, oktatás terén hiányt szenvednek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az alapítók meglátása az, hogy ha részt vesznek ebben a kalandos, életminőség-változtató vállalkozásban, akkor sok ember, család, közösség számára meg tudják mutatni a helyes irányt a gyarapodás, a fejlődés felé amellett, hogy pillanatnyi segítséget is nyújtanak nekik. Így sok esetben ez az utazás vissza tudja majd adni a reményt ott, ahol szükség van rá.

Steph reménykedik abban, hogy mind többen csatlakoznak hozzá és adakoznak a Rally4Life-on keresztül, így támogatva a közösségsegítő terveket szerte a világon, és hogy enyhíteni tudnak a szegénységen a rászorulók ellátásával, mely ellátás az alapvető emberi szükségleteket biztosítja számukra.

Steph nem ma kezdte a motorozást. Szülei, és egyik nővére is motorozik már régóta, sőt nagymamája is motorozott a háború idején, így joggal mondhatjuk róla, hogy a motorozás a vérében van. Elmondása szerint az út nem a sebességről, és nem kizárólag a motorozásról fog szólni. Célja az élet, a tanulás és az út élvezete. Reméljük, terve sikerrel jár, és épségben, sok élménnyel, és a nemes küldetés sikeres végrehajtásával zárul.steph jeavons 02

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük