MotorokMotorozás

Belemotoroztam egy szupercellába

szupercella tagama 3Tudtam, hogy már a faluban vagyok, itt már nagyon világos volt, de olyan szinten ömlött az eső a jég mellé, hogy nem láttam jobbról-balról a házakat. Az aszfaltot is alig. Tudtam, hogy jobbról lesz valahol egy fedett buszmegálló, de egyszerűen nem láttam.

Mikor félreálltam, úgy gondoltam, hogy már kb. ott vagyok, de sajnos csak a hirdetőtábla volt ott. Annak volt egy 20 centis kis teteje. De addigra már az összes mögöttem és előttem haladó autó is félreállt, úgy voltam vele, innen már tényleg nem babra megy a játék. Komolyan, mintha egy másik Univerzumba csöppentem volna hirtelen.

Ewan-t (az akkori motorom) szegényt meg otthagytam az elemek tombolásának, de hősiesen pattogtatta le magáról a jéglabdákat. Látszólag nem lett baja, de másnap tüzetesebben is ellenőriztem. Csak a blokkon és a lengővillán volt nyoma a kalandnak, onnan levitte a jég pöttyökben a koszt. Az én karom-lábam estére viszont úgy nézett ki, hogy a Túró Rudi csomagolása szégyenében ledobta volna a pöttyeit.

Azért qrvára tud ám fájni, mikor vizes cuccban eltalál egy diónyi jégdarab… A sisakomon úgy kopogott, hogy komolyan féltem, be fog törni. De szerencsére a SHOEI jégállónak bizonyult.

szupercella tagama 2Pár perc múlva kezdett alábbhagyni a jég, úgyhogy lóra pattantam. Innen már csak víz volt, a Road 4 azzal simán megbirkózik. Igen ám, csak addigra elindult a lassú defekt…. Úgy 10 km-rel odébb már sütött a Nap, de az út tele volt szeméttel, letört ágakkal, levelekkel, ahol a vihar végigsöpört.

Van egy szakasz, ahol 3 körforgalom követi egymást, itt már éreztem, hogy valami nem stimmel hátul, de azt gondoltam, hogy a sok víz miatt driftelgetek. Szóval óvatosan, de szerencsésen hazaértünk mindketten, bár ha messzebb lakom, akkor nem ússzuk meg ennyi kalanddal.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A gumimat másnap meg is javíttattam, egy jó 3 centis fémdarab állt ki belőle. A kertbe pedig kiakasztottam a még mindig csöpögő holmimat, még a motorkulcsot is, amin egy kis plüsskutya fityeg.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Tagama

2005-ben szereztem A korlátlan jogosítványt, azóta 4 motor, és 250+ezer km van mögöttem. Könnyed, gurulgatós kezdetek után most már évente minimum 30.000 km-t közlekedem motorral, esőben-sárban, napfényben-nyárban, hóban-fagyban. Rengeteg tapasztalatom van, amit szívesen osztok meg bárkivel, aki elfogadja az ebből fakadó jótanácsokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük