Motorozás

Az új Forma-1-es szezon: a Rabona lehetővé teszi a győztesre való fogadást és további funkciókat kínál!

Márciusban indul a 2024-es forma-1-es szezon

Az új Forma-1-es szezon 2024. március 2-án kezdődik a Sachirban (Bahrein) megrendezésre kerülő futammal. A klasszikus ausztráliai futamot ezt követően március 24-én rendezik meg, és ez a menetrend azt mutatja, hogy a Forma-1 rajongói rögtön 2024 elején két magas színvonalú versenyélményt is élvezhetnek majd. 

A Forma-1 nem véletlenül a világ legnépszerűbb és legismertebb versenysorozata. Az olyan versenycsapatoknak, mint a Mercedes, a Ferrari és a többiek, szerte a világon rajongói vannak, így már ma felmerül a kérdés, hogy mely versenyzőknek és csapatoknak van a legnagyobb esélyük a bajnoki címre a 2024-es szezonban.

A Rabona lehetővé teszi a sportfogadást és még több lehetőséget kínál az izgalmakra

Az elmúlt években a Forma-1-es versenyek kimenetelére való fogadás nagyon népszerűvé vált. A neves és 100%-ban megbízható Rabona platformon a népszerű versenysorozat rajongóinak lehetőségük van az egyes futamok győzteseire fogadni, és egyéb funkciókat is igénybe vehetnek. A Rabona például bónuszt kínál az első befizetéskor.

Ha izgalmakra vágyik, és szeretné elütni az időt a futamok között, természetesen más sportágakra is fogadhat a Rabona-nál, vagy ellátogathat a kaszinóba, amely szintén elérhető a szolgáltató weboldalán, és mindig nyitva van. Ha szeretné próbára tenni a szerencséjét, egy látogatás a Rabona-ban mindenképpen megéri.

Ahhoz, hogy sikeres legyen a Forma-1-es sportfogadásban, részletesen meg kell ismernie a versenyt. Ez növeli az esélyét arra, hogy a megfelelő fogadást tegye meg, és a futam győztesével ünnepelhessen. Már most érdemes egy pillantást vetni a közelgő 2024-es Forma-1-es szezonra, hogy lássuk, mely versenyzők és csapatok állíthatják autóikat a mezőny élére.

Milyen izgalmas lesz a 2024-es Forma-1-es szezon

Valójában aligha lehetett volna unalmasabb a legutóbbi Forma-1-es bajnokság, hiszen a holland Max Verstappen mesés 575 ponttal szerezte meg a pilóták bajnoki címét. A Red Bull pilótája 2023-ban valóban a maga nemében versenyzett, és egyetlen más versenyző sem tudott hosszú távon veszélyt jelenteni Verstappenre. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még saját csapattársának, Sergio Péreznek sem volt egyáltalán esélye a csapat belső csatájában. Végül 285 ponttal a második helyen végzett a számos hiba és kiesés miatt. Max Verstappen összesen 19 futamgyőzelmével biztosította, hogy sok rajongó további izgalmakban reménykedik a következő szezonban.

A 2 győzelmet arató Sergio Pérez és Carlos Sainz Jr. mellett az alakulat egyetlen más pilótája sem tudott győzelmet hozni. Ez a 2024-es szezonban már nem fordulhat elő újra, hiszen Max Verstappen riválisainak is elege lett a holland dominanciájából. A többi csapat feljavul, de végül úgy tűnik, hogy Max Verstappen a legesélyesebb potenciális világbajnok a következő szezonban, legalábbis egyelőre.

Ezek a nagy esélyesek a 2024-es Forma-1-es szezonra

A Forma-1-ben általában számos izgalmas csatát rendeznek a pályán futamonként. Sok rajongó azonban a bajnoki címért folyó csatát is látni szeretné. Ma már elérhetőek olyan oddsok, amelyek megmutatják, hogy mely versenyzőknek adnak különösen jó esélyt a bukmékerek. 

Már a 2024-es Forma-1-es szezont is értékelték, és bár az oddsok szolgáltatótól függően némileg eltérnek, az alábbi információk jó áttekintést nyújtanak:

  • Max Verstappen: 1.25
  • Lando Norris: 7.5
  • Lewis Hamilton: 12.0
  • Oscar Piastr: 21.0
  • George Russell: 26.0

Ezek az esélyek a top 5 versenyzőre a következő szezonban. A Forma-1 rajongói első ránézésre biztosan felismerték, hogy ezen 5 helyezett között nincs Ferrari pilóta. 

Bár a Ferrari, mint versenycsapat már bejelentette, hogy 2024-ben újra az élmezőnyben akar és tud majd versenyezni, a bukmékerek másképp látják a dolgot, legalábbis egyelőre. Charles Leclerc esélye például 34.0 körüli, ami azt jelenti, hogy a Forma-1-es szakértők jelenleg csak csekély esélyt adnak a Ferrari pilótájának a világbajnoki címre.

Melyik csapat nyeri a konstruktőri bajnokságot a 2024-es Forma-1-es szezonban?

Azonban már a Forma-1-es csapatoknak is vannak esélyesei, hiszen természetesen mindig fontos szerepet játszik, hogy mely versenycsapatok küzdenek a konstruktőri bajnokságért. Az elmúlt szezonban a Red Bull egyedül Max Verstappen sokadik győzelmének köszönhetően behozhatatlan előnyre tett szert. 

A többi versenycsapat, így a McLaren, a Ferrari és a Mercedes is szeretne támadni a 2024-es szezonban, és remélik, hogy pontokat szerezhetnek ebben a világbajnoki rangsorban, különösen a Red Bull 2. pilótája miatt. 

A Forma-1-es szakértők jelenleg a következő oddsokat kínálják a csapatokra:

  • Red Bull: 1.25
  • McLaren: 7.0
  • Mercedes: 8,0
  • Ferrari: 10.5
  • Aston Martin: 34.0

Mikor rendezik a magyarországi Forma-1-es futamot?

A Forma-1-es futamot a Hungaroringen a 2024-es szezonban, 2024. július 21-én rendezik meg. Ez a szezon 13. futama, így a világbajnokság kiemelt szakaszában kerül megrendezésre. Annak köszönhetően, hogy a Rabona-bet már Magyarországon is elérhető, a Forma-1 rajongóknak lehetőségük van arra, hogy hazájukban fogadjanak a futamra. 

Emellett lehetőség van jövedelmező és változatos bónuszok igénybevételére is, hogy még változatosabbá tegyék a fogadásokat. Érdekesség továbbá, hogy a Rabona, mint holisztikus szolgáltató nem csak a Forma-1-es futamokra való fogadást teszi lehetővé, hanem egy online játéktárat is tartalmaz, amellyel például a meglehetősen unalmas biztonsági autós fázisok alatt el lehet ütni az időt.

Néhány változás a 2024-es Forma-1-es szezonban

A magyarországi futam mellett várhatóan a kínai verseny is nagy figyelmet kap, hiszen a nagydíj négy év szünet után tér vissza. A sanghaji futam a világjárvány miatt hosszabb szünetet tartott a Forma-1-ben, de 2024-ben ünnepelheti visszatérését.

Ráadásul energiatakarékosabb utazási tervet vezettek be, így néhány futam helyet cserélt, hogy könnyebbé és fenntarthatóbbá tegyék az utazást. És persze versenyzői változások is vannak, például Daniel Ricciardo állandó bevetése az Alpha Tauriban. 

Az általános tilalom azonban nem lépett életbe, de a csapatnevekben történt néhány változás. Mindezt először a Bahreini Nagydíjon láthatjuk majd.

CímlapkéP: Photo by Austin Loveing on Unsplash

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük