EseményekHírekMotorverseny

Az SX Global rendezheti a FIM Supercross Világbajnokságot a következő 10 évben

FIM Supercross Világbajnokság 2022

A Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), a motorversenyzés globális irányító testülete bejelentette, hogy az SX Globalt, egy magas minősítésű ausztrál céget választottak ki a FIM Supercross Világbajnokság irányítására és népszerűsítésére a következő évtizedben.

Az SX Global egy új, 2022-ben induló nemzetközi sorozatot fog kifejleszteni és irányítani. Ez az első alkalom, hogy FIM világbajnokságot rendez egy ausztrál cég. Méltó visszaigazolás ez egy olyan ország számára, amely mély sikertörténettel és rendkívüli pillanatokkal rendelkezik a profi motorsportban, két keréken.

Jorge Viegas – a FIM elnöke így nyilatkozott: „Az elmúlt két évtizedben a FIM, a Feld Entertainment és az AMA között kialakult erős és gyümölcsöző kapcsolat után itt az ideje, hogy új utat kezdjünk a Supercross fényes jövőjének biztosítása érdekében.

A sorozat növekedésének és kereskedelmi életképességének támogatása érdekében a FIM úgy véli, hogy az SX Global rendelkezik azzal a szakértelemmel és képességgel, hogy első osztályú FIM Supercross Világbajnokságot biztosítson. Az új sorozat izgalmas versenyeket kínál majd az SX Global csapat szenvedélyének és kiterjedt tapasztalatainak köszönhetően, egy olyan tervvel, amely fokozatosan kiterjeszti a bajnokságot a világ új országaira és területeire.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
FIM Supercross Világbajnokság 2022
Image from the Monster Energy Aus-X Open at Marvel Stadium, Melbourne on November 30th, 2019.

Az SX Global összehozza az AUS-X Open Supercross korábbi alkotóit, Adam Baileyt és Ryan Sandersont, valamint Tony Cochrane-t, az ausztrál V8 Supercars Championship létrehozásának, fejlesztésének és növekedésének hajtóerejét, Tony Cochrane-t. Adam és Ryan nagy tapasztalattal rendelkezik a Supercross terén, hiszen 2015 óta számos rendkívül sikeres FIM Oceania Championship eseményt hoztak létre.

Ennek a nagy tapasztalattal rendelkező csapatnak a kiegészítése a világ egyik vezető pénzügyi erőműve lesz, amely a globális sportingatlanokba történő befektetések terén már komoly múltra tekint vissza. Ezt akkor jelentik be, amikor az SX Global hivatalosan bemutatja a 2022-es FIM Supercross Világbajnokság terveit, valamint az új partnerségek korai megerősítését.

FIM Supercross Világbajnokság 2022
2017 Monster Energy AUSX Open.

A rengeteg globális motorsport tapasztalattal rendelkező SX Global egy izgalmas szervezet, amely a FIM nevében valóban új magasságokba emeli a Supercross világot. Ezt a tapasztalatot felhasználva az új SX Global most arra készül, hogy a Supercrosst világszínvonalú globális szintre emelje a FIM Supercross Világbajnokság promóciójaként, és elérje a szupercross rajongók millióit szerte a világon.

Tony Cochrane – az SX Global elnöke hozzátette: „Óriási utazás volt az elmúlt öt hónapban, hogy összehozzuk csapatunkat a motorsport minden területén legtapasztaltabb emberrel, akik most a Supercrossra és annak globális terjeszkedésére összpontosítanak.

Nagyon szeretnénk köszönetet mondani a FIM-nek, hogy határozottan támogatták elképzelésünket és tervünket, és különösen az elnöknek, Jorge Viegasnak, aki nagyszerű vezetőként mutatkozott be annak érdekében, hogy ezt ilyen rövid időn belül összehozza. A rajongók nagyon sok országban követelték a világszínvonalú Supercrosst – ez egy különleges nap minden rajongó számára, és a nap végén a rajongók az első számú szempontunk.”

A FIM Supercross Világbajnokság és az SX Global további részleteit 2022 januárjában teszik közzé.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük