fbpx

A szép nők nem motoroznak

A fiatal indiai nők mindent elkövetnek, hogy ledöntsék a tabukat, és minél távolabbra kerüljenek a hagyományos női szereptől. Úgy tűnik, most eljött az ő idejük, hiszen július 26-án indult útjára az MTV India televízió és a Bajaj Auto közös valóságshowja, a Pulsar MTV Stunt Mania. A szereplők között négy motoros lány is van.

A nagy indiai produkciók szülőhelye, Bollywood minden lehetőséget biztosít arra, hogy akár egy motoros nő is nagy karriert futhasson be. Hiszen a filmeket itt szinte futószalagon gyártják. A sikeres színésznők és modellek egész biztos nem kockáztatnák, hogy egy veszélyesebb jelenet forgatása közben megsérüljenek. Még szerencse, hogy vannak olyan lányok, akik szívesen megteszik ezt.

Amikor az MTV hat indiai városban meghirdette a szereplőválogatást a motoros kaszkadőrökrök ügyességét és bátorságát próbára tevő MTV Stunt Mania műsorhoz, a jelentkezők 15-20%-a nő volt. Ezért is döntöttek úgy a műsor készítői, hogy több lányt is beválasztanak, mint azt előre tervezték. A 24 éves Smithaa Gondkar például imádja a veszélyes helyzeteket és a motorokat. Pedig gyerekkora óta ezerszer is hallotta már, hogy a szép nők nem motoroznak. Ő mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa, hogy ez nem így van.

Egy másik szereplő, a joghallgató Vartika Pande mindössze másfél éve kaszkadőrködik. Elmondása szerint a motorozás a vérében van, és ezt a műsor szakértője, a híres Bollywoodi kaszkadőr Allan Amin is megerősítette. Sherin Solomon, a 19 éves média hallgató egy nap akár száz kilométert is lemotorozik a városban. Kétkerekű hobbija mellett pedig az egyetlen női tagja egy breaktánc csoportnak.

Mindeddig sokak számára elképzelhetetlen volt, hogy egy nő gumit égessen, egykerekezzen vagy hasonló mutatványokat végezzen motoron. A műsor azonban bebizonyítja, hogy nem csak egy férfi lehet elég bátor ahhoz, hogy átmotorozzon a tűzön, vagy egy pallón az Arab-tenger fölött, esetleg leugrasson egy negyven emeletes felhőkarcolóról.

Bár Indiában a legtöbb férfi még mindig úgy gondolja, hogy a nőknek a motoron hátul van a helyük, Pune városban például létezik egy női motoros klub immár húsz taggal Stunt Rider Girls néven. Rendszeresen összejárnak, és együtt gyakorolják a különböző trükköket. Bár a kaszkadőrködés többségüknek egyelőre csak hobbi, van olyan, tag, akinek megfordult a fejében, hogy profiként folytassa. A műsor bizonyára nekik is új perspektívákat ad majd. A műsor nézői között négy darab Bajaj Pulsar motort sorsolnak ki.bajaj pulsar mtv stunt mania 2bajaj pulsar mtv stunt mania 3biker badge1mtvstuntbnr1mtvstuntbnr2

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x